Bel ons voor info 0294 - 74 50 70
  • Leidend platform voor de energietransitie
×

Elektriciteit & Warmte

Binnenklimaat

Gebouwschil

Smart Energy & Storage

Verlichting

banner rvo

Over Vakbeurs Energie

Vakbeurs Energie is 's lands grootste en meest complete zakelijke netwerkevenement in het kader van duurzame opwekking en besparing van energie in de gebouwde omgeving. Drie dagen kennis delen en zaken doen!

De vakbeurs vindt plaats van dinsdag 15 t/m donderdag 17 oktober 2024. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar vanaf dinsdag 20 augustus 2024.

Meedoen als kennispartner of exposant

Doet u ook mee? Vraag dan hier informatie aan of neem contact met ons op.

Samenwerkingspartners

Hoofdmedia partners

Media partners

Het laatste nieuws

Vastgoed upgraden en biobased bouwen centraal op vakbeurzen in mei

Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch weer gelijktijdig de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW plaats. Belangrijkste thema’s zijn daar er de verbetering van - al dan niet monumentaal - vastgoed en innovaties in hout, biobased en hybride bouw. Toegang is gratis voor professionals.

Lees meer...

Verlaag kosten waterstofproductie door investeringen in nieuwe meetapparatuur

Volgens de Roadmap Meeteisen voor groene waterstofproductie zijn de producenten van de meetapparatuur aan zet, met de overheid en onderzoeksinstellingen.

Lees meer...

"Laat onderzoekscapaciteit voor energietransitie niet kapen door fossiele industrie"

Ook in samenwerkingen met universiteiten heeft de fossiele industrie alleen het eigen belang op het oog, waarschuwt Guus Dix, docent aan de Universiteit Twente.

Lees meer...

Zeer efficiënte opslagwijze van waterstof ontdekt

Zoals bekend is het lastig om grote hoeveelheden waterstof mee te nemen, maar onderzoekers van de Universiteit Louvain-la-Neuve claimen een doorbraak.

Lees meer...

“Verduurzaming is een collectieve opgave"

Verruim de mogelijkheden voor samenwerking tussen bedrijven om de problemen op het elektriciteitsnet op te lossen. Dat is één van de conclusies uit het manifest Verduurzaming Bedrijventerreinen. Wij spraken met Richard Kleefman, programmamanager Programma Verduurzaming Bedrijventerreinen Nederland.

Lees meer...

Alternatieven vaak goedkoper dan warmtenet

De noodzaak voor een evenwichtige aanpak in de energietransitie wordt benadrukt door Eneco's recente terugtrekking uit een project voor een collectief warmtenet in Utrecht, wat wijst op een dieperliggende zorg: de betaalbaarheid van energie voor consumenten.

Lees meer...