Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Studentenmiddag: Samen werken in Transitie

Studentenmiddag: Samen werken in Transitie

Dag: Donderdag 11 oktober
Tijd: 13.00 - 14.00
Locatie: Bosch zaal

Opzet Programma

Als zakenvrouw van het jaar 2018 mag Aukje Kuypers niet ontbreken op de vakbeurs Energie. Aukje is algemeen directeur van Kuijpers en focust zich in deze rol erg op toekomstbestendig ondernemen. Van nature zuinig met schaarse middelen is één van de uitspraken die daarvoor gelden. En ja, we moeten met het klimaat aan de gang. De strategie sinds 2013 is om alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te bouwen. Daarbij wil zij zich inzetten voor meer diversiteit, ‘Anders Denkers’, binnen de technische branche. ,,Diversiteit is nodig om te innoveren. Een mooie bijkomstigheid is dat vrouwen, in de mannenwereld die techniek nog is, per definitie Anders Denkers zijn.” Op de laatste dag van de Vakbeurs Energie zal Aukje Kuypers eerst over de bovenstaande punten een presentatie geven in het Energie theater, aansluitend zal zij met een 100 tal studenten een debat leiden aan de hand van stellingen.

Spreker

Aukje Kuypers
Aukje Kuypers is sinds 1 januari 2013 algemeen directeur van familiebedrijf Kuijpers. Ze leidt het bedrijf met een sterke focus op toekomstbestendig ondernemen. Aukje, zelf van de 4e generatie Kuypers, is de middelste van de drie kinderen van voormalig directeur en huidig commissaris ing. W.A.M. (Wim) Kuypers. Duurzaamheid en energieneutraliteit komen samen in het DNA van Kuijpers. Onder leiding van Aukje koos het bedrijf zeer consequent voor een scherpere focus op energieneutraal bouwen en installeren, waarmee Kuypers aanjager wil zijn van verduurzaming in de gebouwde omgeving.

Studie en werk
Van 1998 tot 2003 studeerde Aukje economie en bedrijfskunde aan de Maastricht University. Na haar studie trad ze voor het eerst toe tot het familiebedrijf als directiesecretaris. In 2005 ging een langgekoesterde wens in vervulling en werkte Aukje als vrijwilliger en docent met straatkinderen in Argentinië om vervolgens in 2006 als International Management Trainee aan de slag te gaan bij Fortis Bank Nederland. Binnen Fortis koos ze uiteindelijk voor een rol als Lean Consultant. In 2010 keerde ze terug in het familiebedrijf. Eerst als manager van de afdeling Kwaliteit, Arbo & Milieu en vanaf 2013 als algemeen directeur.

Maatschappelijk betrokken
Naast haar zakelijke activiteiten is Aukje actief in talloze organisaties en maatschappelijke verbanden. Zo is ze onder meer bestuurslid bij branchevereniging UNETO-VNI (Groep Grote Bedrijven, portefeuilles energie & onderwijs), bij innovatiecampus SPARK, het Nationaal Register en Stichting Kansfonds. Ze schreef mee aan de Bouwagenda (2017) en het Brabants Energie Akkoord (2014) en is actief binnen de Economic Board Utrecht (Groen agenda).

 

Sukanya Prabhudesai, Voorzitter, Energyclub