Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Workshop: Betaalbaar BENG bouwen met de AZEB methode

Workshop: Betaalbaar BENG bouwen met de AZEB methode

Door: DNA in de bouw, namens AZEB
Locatie: Hertog Zaal
Datum: woensdag 10 oktober
Tijd: 10.30 – 13.00 uur

Opzet programma

Het EU project AZEB (Affordable Zero Energy Buildings) ontwikkelt de Europese integrale methodiek om een betaalbare BENG te ontwikkelen, een (bijna) energieneutrale woning. De nieuwe methode zal leiden tot meer kostenefficiëntie bij energieneutraal bouwen en voor de gebruiker tot meer waarde voor minder geld.
In deze workshop neemt het Nederlandse AZEB-team je mee in de hoofdlijnen van de methodiek, de eerste versie is deze zomer gereed. Je kunt al meekijken en verkennen!

AZEB loopt tussen mei 2017 en oktober 2019 en ontwikkelt met 8 partners uit 6 landen de integrale methodiek om betaalbaar een BENG te ontwikkelen, die de gewenste prestaties levert op elk relevant vlak: energie, comfort, gezondheid, milieu en financieel. Extra uitdaging: de methodiek moet eenvoudig te gebruiken zijn door elke belanghebbende in alle bouwfasen. In Nederland doet vereniging DNA in de Bouw mee aan dit ambitieuze project. DNA is tevens de projectleider.

De workshop wordt gegeven door enkele Nederlandse AZEB-teamleden. Ga mee op een korte klantreis door het bouwproces. We onderzoeken wat de kansen en uitdagingen in de periode na 2020 zijn voor de bouw- en installatiesector. Je verkrijgt inzicht waar op dit moment vaak nog meerkosten ontstaan bij BENG bouwen, hoe deze voorkomen kunnen worden, waar waarde kan worden toegevoegd en hoe je als opdrachtgever én opdrachtnemer straks het verschil kunt maken omdat je hoogwaardige en betaalbare (bijna) energieneutrale gebouwen creëert.

Sprekers

Joyce van den Hoek Ostende, lid, DNA in de bouw.

Clarence Rose, lid, DNA in de bouw.

Harrie Beernink, lid, DNA in de bouw.

Saskia de Jong, lid, DNA in de bouw / De jong & verder