Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Energiebesparing Brabantse kantoren

Energiebesparing Brabantse kantoren

Dag: Woensdag 10 oktober
Tijd: 13.15 - 14.15 uur
Locatie: Energie Theater

 

Er wordt veel gepraat, maar wat wordt er gedaan, wat is er geleerd, hoe kan het beter en hoe kunnen wel sneller en beter en meer energie besparen. Wat zijn de LEERPUNTEN en wat moeten we doen om het bij de betrokkenen, overheid, installateur, adviseur en vooral gebouweigenaar, de energiebesparing te laten versnellen

De Provincie Noord-Brabant is in 2017 gestart met het project Energiebesparing kantoorgebouwen. Uit onderzoek van ECN blijkt dat er bij grote kantoorpanden een groot besparingspotentieel zit wanneer er gekeken wordt naar fine-tuning van de instelling en van de klimaatinstallatie. Het gaat om kleine aanpassingen waar met beperkte investeringen een grote besparing mee behaald kan worden. Inmiddels zijn meer dan 40 panden bezocht door installateurs en energieadviseurs. De eerste resultaten ervaringen en energiebesparingen zijn bekend. De Provincie Noord-Brabant, de omgevingsdiensten en branche organisatie Uneto-VNI, de energie adviseursvereniging (FEDEC)en de bedrijven presenteren de resultaten.

Programma

Opening
Dagdeelvoorzitter, Isabelle Sternheim, voorzitter Fedec
Energiebesparing in Brabant
Caroline Hendrix, Provincie Noord Brabant
Energiebesparing door goed installatiebeheer
Installateur
Het adviseren over aanpassen van klimaatinstallaties
Hans van Vught, WHC
Monitoring  Brabantse kantoren project
Mirjam Harmelink, onderzoeker, Monitoring

Sprekers

Isabelle Sternheim, Fedec

Caroline Hendrix, Provincie Noord Brabant

John Steuten, Kropman

Hans van Vught, WHC
Profiel: Ervaren technisch consultant op gebied van technisch beheer, onderhoud en energiepresatie van gebouwen.
Ervaring: Circa 10 jaar actief geweest als Meet en Regeltechnicus en Inbedrijfsteller van klimaatinstallaties in de utiliteit.
20 jaar ervaring in gebouwbeheer bij een grote verzekeraar met meerdere gebouwen en verantwoordelijk voor onderhoud op B, E, W en T gebied waarbij zaken als contractueel uitbesteden, opstellen MJOP’s en uitvoeren van inspecties op maat zijn ontwikkeld. Tevens verantwoordelijke voor het (energetisch) en optimaal functioneren van de klimaatinstallaties.
Afgelopen 10 jaar ervaring  als technisch consultant bij WHC en belast met alle voorkomende installatie technische zaken van contractbeheer tot uitvoering en onderzoeken op gebied van energie en onderhoud.

Marc van Dongen, ABG

Mirjam Harmeling, SQ-Consult
Mirjam Harmelink is een senior associate bij SQ Consult. Ze heeft 24 jaar ervaring op het gebied van de ontwikkeling en evaluatie van (duurzame) energie en klimaatbeleid. Ze heeft onder andere gewerkt bij het RIVM, SenterNovem en Ecofys. Sinds 2009 is zij werkzaam als onafhankelijk adviseur en als senior medewerker voor SQ Consult.