Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Innovative Energy Solutions Award

DE GENOMINEERDEN VOOR DE INNOVATIVE ENERGY SOLUTIONS AWARD 2019 ZIJN...

Genomineerde #1: SOWISE
Compacte zonneboiler

Genomineerde 1 voor de Innovative Energy Solutions Award 2019 is de ‘compacte zonneboiler’ van SOWISE.

De SOWISE compacte zonneboiler is uniek in al zijn eenvoud. De collector en het opslagvat (160 liter warm water) zijn geïntegreerd in één component óp het dak van de woning. Gratis zonlicht verwarmt CO2-vrij uw tapwater en alleen de druk van de waterleiding zorgt voor de doorstroming. Er zijn geen bewegende of elektrische delen. De compacte zonneboiler heeft dan ook geen onderhoud nodig.

De SOWISE zonneboiler kan eenvoudig aan bestaande CV-(combi-)ketels, boilers of geisers aangesloten worden. Ook als deze later door een warmtepomp vervangen worden, kan de zonneboiler hieraan gekoppeld worden. Het is daarom een echte ‘no regret’-maatregel voor de verduurzaming van (bestaande) woningen.

Meer informatie staat hier.

Genomineerde #2: GEA Group
Restwarmte uit tunnels

Genomineerde 2 voor de Innovative Energy Solutions Award 2019 is ‘restwarmte uit tunnels’ van GEA Group.

Door restwarmte uit verkeers- en metrotunnels nuttig toe te passen kunnen gebouwen door middel van warmtenetwerken in de omgeving van een tunnel van warmte worden voorzien. Door deze restwarmte uit tunnels te gebruiken als bronwarmte voor een warmtepomp is het mogelijk warmte te leveren aan de gebouwde omgeving van de tunnel.

Natuurlijk weten we op dit moment nog niet op welke brandstof er in de toekomst wordt gereden; er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van alternatieve brandstoffen. Wel weten we dat bij elektrisch rijden met een brandstofcel op waterstof de warmteafgifte circa de helft zal zijn ten opzichte van de huidige verbrandingsmotor [Bron: ECN]. Dat is nog altijd voldoende restwarmte om nuttig te gebruiken.

Meer informatie staat hier.

Genomineerde #3: Tizzin
Koeling van technische ruimten

Genomineerde 3 voor de Innovative Energy Solutions Award 2019 is ‘koeling van technische ruimten’ van Tizzin.

Er zijn vele duizenden kleine datacenters, serverruimtes, en apparatuur-ruimtes die nu traditioneel gekoeld worden. Directe buitenluchtkoeling is per definitie de meest energie efficiënte manier van koelen voor deze ruimten.

Kleinschalige decentrale thermische energieopslag, in de vorm van PCM-elementen, ondersteunt de directe buitenluchtkoeling in uren dat de buitenluchttemperatuur boven de vereiste ruimtetemperatuur stijgt en geeft de energie terug aan de ruimte in die perioden waarin de buitenluchttemperatuur daalt. Hiermee is een energiebesparing tot 95% mogelijk.

Tizzin is er in geslaagd thermische energieopslag, zonder synthetische koudemiddelen, op een betrouwbare, commercieel verantwoorde en gebruikersvriendelijk manier in te zetten voor apparatuur ruimtes.

Meer informatie staat hier.

Prijsuitreiking 2019

Op dinsdag 8 oktober, om 11:-00 uur, in het Energie Theater tijdens Vakbeurs Energie, geeft - winnaar van 2018 - Triple Solar het stokje door aan de winnaar van 2019. Komt dat zien!

Wat: bekendmaking winnaar Innovative Energy Solution Award
Wanneer: dinsdag 8 oktober om 11:00
Waar: Vakbeurs Energie, Energie Theater, Brabanthallen Den Bosch

Ga terug