Overschotten aan elektriciteit omzetten naar warmte en in de bodem opslaan, maakt dat meer duurzaam opgewekte energie kan worden gebruikt en het elektriciteitsnet wordt ontlast. Het project COHEASY van KWR onderzoekt twee casussen en presenteert de resultaten op 13 maart.
Slechts iets meer van de helft van de kantoorgebouwen voldoet aan het verplichte label C dat per 1 januari verplicht is. De 45% die er niet aan voldoet, is hiermee in overtreding.
Energie uitwisselen met de buren is al technisch mogelijk en helpt om het elektriciteitsnetwerk te ontlasten. Steeds meer energie wordt decentraal opgewekt.
In deze maandelijks terugkerende rubriek vertellen specialisten uit de branche over de (onmisbare) rol van elektrotechniek in de enorme uitdaging waar we als Nederland voor staan. Anne-Jaap Deinum (foto) en Matty Hummelink, respectievelijk directeur en voorzitter van de Fedet, bijten het spits af.
Smart Energy NL, kennispartner van Vakbeurs Energie, organiseert op 22 maart een themamiddag over Local Smart Grids. De middag vindt plaats bij The Green Village, een fieldlab voor duurzame innovatie in de stedelijke omgeving van de TU Delft.
Het consortium Team Duurzaam Installeren 500 (TDI500) wil binnen drie jaar het aantal geïnstalleerde (hybride) warmtepompen met vijfhonderd extra warmtepompen per dag verhogen.
BDR Thermea Group, moederbedrijf van onder andere ketelmerken Remeha, BAXI, De Dietrich en Brötje, bereidt zich voor op de eerste real-life proeven van ketels op zuivere waterstof voor commerciële toepassingen.