Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Actieplan: Opslag en conversie versnellen de transitie

Klimaat en Energie minister Rob Jetten heeft op 25 januari het Nationaal Actieplan Energieopslag in ontvangst genomen van Energy Storage NL (ESNL).

Lees meer...

Aandeel hernieuwbare energie in 2023 met 16,7% in lijn met Energieakkoord

Als we alle duurzame energie die we in Nederland produceren achter elkaar zouden inzetten, zou deze dit jaar op 2 maart volledig opgebruikt zijn.

Lees meer...

Warmte en elektriciteit verbinden

Overschotten aan elektriciteit omzetten naar warmte en in de bodem opslaan, maakt dat meer duurzaam opgewekte energie kan worden gebruikt en het elektriciteitsnet wordt ontlast. Het project COHEASY van KWR onderzoekt twee casussen en presenteert de resultaten op 13 maart.

Lees meer...

Label C, het loopt nog geen vaart

Slechts iets meer van de helft van de kantoorgebouwen voldoet aan het verplichte label C dat per 1 januari verplicht is. De 45% die er niet aan voldoet, is hiermee in overtreding.

Lees meer...

Energie delen met de buren

Energie uitwisselen met de buren is al technisch mogelijk en helpt om het elektriciteitsnetwerk te ontlasten. Steeds meer energie wordt decentraal opgewekt.

Lees meer...

Elektrotechniek, het hart van de energietransitie: Fedet

In deze maandelijks terugkerende rubriek vertellen specialisten uit de branche over de (onmisbare) rol van elektrotechniek in de enorme uitdaging waar we als Nederland voor staan. Anne-Jaap Deinum (foto) en Matty Hummelink, respectievelijk directeur en voorzitter van de Fedet, bijten het spits af.

Lees meer...

22 maart: themamiddag local smart grids

Smart Energy NL, kennispartner van Vakbeurs Energie, organiseert op 22 maart een themamiddag over Local Smart Grids. De middag vindt plaats bij The Green Village, een fieldlab voor duurzame innovatie in de stedelijke omgeving van de TU Delft.

Lees meer...

Nederland in wereldtop met waterstofinnovaties

Nederlandse bedrijven behoren tot de wereldtop als het gaat om de ontwikkeling van waterstoftechnologie.

Lees meer...

Installateurs slaan handen ineen

Het consortium Team Duurzaam Installeren 500 (TDI500) wil binnen drie jaar het aantal geïnstalleerde (hybride) warmtepompen met vijfhonderd extra warmtepompen per dag verhogen.

Lees meer...

‘Eerste zuivere waterstofketel voor commerciële toepassing klaar voor veldtesten’

BDR Thermea Group, moederbedrijf van onder andere ketelmerken Remeha, BAXI, De Dietrich en Brötje, bereidt zich voor op de eerste real-life proeven van ketels op zuivere waterstof voor commerciële toepassingen.

Lees meer...