Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

‘Eerste zuivere waterstofketel voor commerciële toepassing klaar voor veldtesten’

BDR Thermea Group, moederbedrijf van onder andere ketelmerken Remeha, BAXI, De Dietrich en Brötje, bereidt zich voor op de eerste real-life proeven van ketels op zuivere waterstof voor commerciële toepassingen.

Lees meer...

Gelijkwaardigheidsverklaring voor collectieve warmtepomp

Voor het eerst kunnen wooncomplexen met collectieve cv-ketels zonder grote aanpassingen aan het aangiftesysteem vervangen worden door een hoog temperatuur lucht/water warmtepomp.

Lees meer...

‘Wat in 75 jaar is opgebouwd, moet in 25 jaar worden verdubbeld’

“Daar waar onze energie infrastructuur in de afgelopen 75 jaar is opgebouwd tot wat die nu is, zullen we de capaciteit ervan in de komende 25 jaar minstens moeten verdubbelen, misschien wel verdriedubbelen. Dat lukt niet met alleen een grote zak geld.”

Lees meer...

80 Procent energie besparen met innovatieve airco

De Innovative Energy Solutions Award was dit jaar voor Energiedamwand Nederland. In 2021 won de ICECUBE van het Nederlandse bedrijf Dutch Climate Systems (DCS). Hoe vergaat het hen een jaar later?

Lees meer...

‘Beter vooruit kijken bij aanleg energie-infrastructuur’

Nederland staat voor grote investeringen in de energie-infrastructuur. De afgelopen maanden laten niet alleen onze afhankelijkheid van gas zien, maar ook dat betaalbare en betrouwbare energievoorzieningen van cruciaal belang zijn voor iedereen.

Lees meer...

Nationale Energie Week weerspiegelt marktsentiment

Den Bosch was vorige week weer het jaarlijkse zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland. Met als terugkerend thema Samenwerken in Transitie waren de Brabanthallen meer dan ooit de place to be voor iedereen die vanuit professioneel perspectief betrokken is bij de ontwikkeling en verduurzaming van gebouwd, mobiel en industrieel Nederland.

Lees meer...

Ruim de helft van de kantoren niet klaar voor energielabel C

Naar schatting heeft ruim de helft van de kantoren in Nederland nog geen energielabel C of beter. Maar de tijd begint te dringen. Per 1 januari 2023 moeten kantoren aan deze nieuwe verplichting voldoen.

Lees meer...

‘Na Masterclass Financiering weet je of je investor ready bent’

Innovatie in de energiesector vraag om investeringen. Maar hoe ziet het investeringslandschap eruit en met welke voorwaarden kun je waar aankloppen voor kapitaal?

Lees meer...

Maak uw bedrijf toekomstbestendig met de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de MIA\Vamil

Behalve een lagere energierekening kunnen energiezuinige en duurzame investeringen u ook fiscale voordelen opleveren via de Energie-investeringsaftrek en de MIA\Vamil. Een deel van de kosten voor deze investeringen mag u aftrekken van de fiscale winst (EIA en MIA) en/of vrij afschrijven (Vamil).

Lees meer...

Hoe vol is het net nu werkelijk?

De energietransitie lijkt vast te lopen op het elektriciteitsnetwerk. Maar hoe vol is dat netwerk nu echt? En wat is eigenlijk vol? In het kennisprogramma van de vakbeurs Energie maakt Henry Lootens namens Fedet daar een aantal kritische kanttekeningen bij en daagt hij de sector uit om flexibeler te worden, maar ook om anders te gaan werken.

Lees meer...