Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Gemeente De Wolden maakt afspraken met RENDO over aanpak energietransitie

Onlangs heeft de gemeente De Wolden, samen met gemeente Hoogeveen, afspraken ondertekend met RENDO die moeten bijdragen aan de uitwerking van de energietransitie.

Lees meer...

Deze ondernemers hebben oplossing voor overbelast stroomnetwerk

Steeds meer huishoudens en bedrijven installeren zonnepanelen op hun daken. Daardoor raakt het stroomnet steeds voller en op zonnige dagen kost het soms zelfs geld om terug te leveren. Een groep ondernemers in Hendrik-Ido-Ambacht heeft hier wat op gevonden.

Lees meer...

‘Het gaat fantastisch. Er gaan zoveel dingen écht goed.’

Duurzame energie en energiebesparing zijn harder nodig dan ooit, vanwege klimaat, (on)afhankelijkheid van het buitenland en hoge prijzen. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) maakt zich sterk voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie.

Lees meer...

'Ultiem is een systeem dat gebruikt wordt zoals het bedoeld is'

De Expertgroep Gebouwautomatisering en -beheer van vereniging voor installatieprofessionals TVVL pakt haar rol als het gaat om kennisontwikkeling over het automatiseren van regeling en besturing van installaties.

Lees meer...

'Meer aandacht voor integrale aanpak, maar nog niet mainstream'

Wat traditionele gebouwautomatisering betreft, is er voor de meeste ondernemers niets nieuws onder de zon. Het nut van bewegings- en aanwezigheidsmelders en CO2-sensoren wordt massaal onderkend.

Lees meer...

'Zaken weer overlaten aan mensen'

Gebouwautomatisering zou er volgens Martin Eijsink, Managing Director bij Finder Relais, voor moeten zorgen dat je geen omkijken hebt naar het functioneren van het gebouw.

Lees meer...

'De impact op duurzaamheid gaat voorbij de grenzen van een gebouw'

Gebouwautomatisering is wat Siemens Nederland betreft niet alleen gebonden aan de installaties ín een gebouw. Kijkend naar onder meer de dynamiek in de energiemarkt en de noodzaak tot verduurzaming, gaat het ook over met welke energie men een gebouw werkbaar maakt.

Lees meer...

Gerda Geerts, business developer bij exposant HoCoSto: 'Seizoensopslag is realiteit'

Seizoensopslag is een mooie oplossing voor partijen die duurzaam én zelfvoorzienend willen zijn, maar kent ook een langjarige businesscase. “Een grote opslag is relatief kostbaar, rekening houden met een terugverdientijd van vijftien tot twintig jaar is reëel.”

Lees meer...

Sacha Schmitter, projectmanager bij ESNL: 'Seizoensopslag staat nog in de kinderschoenen'

Energy Storage NL verhelpt knelpunten die een succesvolle energietransitie in de weg staan. “Vergeleken met de gasreserves in Groningen en de olievelden in Pernis staan de zoutcavernes en ook de bovengrondse opslag van duurzame moleculen nog in de kinderschoenen. Hierdoor staat de verduurzaming van ons energiesysteem en industrie onder druk.”

Lees meer...

Ruud Cuypers, scientist bij TNO: 'Er is geen golden bullet'

Met de komst van steeds meer grote windparken en het voorlopige bestaan van de salderingsregeling waarmee de toepassing van zonnepanelen voor de particulier nog steeds interessant is, krijgen netbeheerders een steeds grotere uitdaging om de pieken in het elektriciteitsnet aan te kunnen. “Ja, seizoensopslag is nodig, maar er is geen sprake van een golden bullet die alles in één keer oplost.”

Lees meer...