Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Ronde Tafel ABB: Nederland energieneutraal

Ronde Tafel ABB: Nederland energieneutraal: van woning tot wijk, we komen verder door te doen

Dag: Woensdag 10 oktober
Tijd: 14.30 - 15.30 uur
Locatie: Energie Theater

Opzet programma

In deze Ronde Tafeldiscussie, onder leiding van Pernille La Lau en Ben Pol (ABB), bespreken we met diversie panelleden de route naar Nederland Energieneutraal. Hiermee geven we een inkijkje in de wereld van de vooruitstrevers die Nederland van woning tot wijk energieneutraal maken.

Hoofd thema: Nederland energieneutraal; we komen verder door te doen!
Een discussie tussen de vooruitstrevers over hoe Nederland van woning tot wijk energieneutraal wordt, over de volgende vraagstukken:

1: De uitdaging: Voor welke opgave staat onze gebouwde omgeving?
2: De invulling: Hoe pakken we de gebouwde omgeving aan?
3: De weg naar 2030: Hoe schalen we onze eerste succesen op?

Panelleden

Pernille La Lau, Moderator
Werken is voor mij spelen en daarom doe ik het met plezier. Ik noem dat Business Happiness en ik vind dat ik er om me heen nog te weinig van zie. Business Happiness wordt gevoed door interesse in anderen, nieuwsgierigheid, enthousiasme en improvisatievermogen. Het ontstaat door af en toe de IQ knop uit te zetten en de EQ en SQ (spirituele quotiënt) knop aan. Door te durven denken buiten de gebaande paden en door te leren zien dat iedereen uniek is en op zijn eigen wijze de wereld een stukje mooier kan maken.
In de meer dan 20 jaar die ik actief ben in de mediawereld als presentatrice van entertainment, nieuws- en wetenschappelijke programma's voor RTL4, SBS, TROS, Veronica en NTR, heb ik zelf kunnen ervaren wie het voor elkaar krijgt zijn of haar publiek te beraken en ook écht te beroeren. Presenteren is een kunst waar geen vaste regels voor bestaan. Toch kun je het leren, zolang je maar de juiste handvatten krijgt aangereikt. Ik zou het super vinden om je op weg te mogen helpen!
Al meer dan 12 jaar begeleid ik mensen uit het bedrijfsleven; raden van bestuur, directieleden, sales management, ondernemers en presentatoren om op een betere (en leukere) manier te presteren en te presenteren. Tijdens mijn studie Internationaal Marketing Management heb ik de tools geleerd om de sterke eigenschappen van jou te vertalen in een pure zuurstof voor de strategische ontwikkeling van jouw bedrijf.

Ben Pol, Gastheer, ABB
Ben Pol (1956) is werkzaam als Business Development Manager bij ABB Benelux. ABB Benelux is de lokale vertegenwoordiging van het wereldomvattende ABB-concern. ABB helpt nutsbedrijven, industriële klanten en eindgebruikers hun prestaties te verbeteren terwijl tegelijkertijd de gevolgen voor het milieu afnemen.
Tezamen met een Bedrijfskundige achtergrond en een natuurlijke nieuwsgierigheid heeft hij diverse functies binnen ABB vervuld en van hieruit de nodige ervaringen opgedaan in uiteenlopende gebieden; Productie, ICT, Supply Chain Management, Accountmanagement, Process & Project Management en Data Management.

John Braakman, ZON
Het vertalen van ideeën of ambities van klanten naar duurzame energie projecten. Dat is de uitdaging van directeur-eigenaar én projectontwikkelaar John Braakman. Projecten initiëren en beheren en de dagelijkse sturing van ZON maken John’s functie uitdagend en afwisselend. Het realiseren van totaalconcepten van het eerste idee tot en met de meerjarige exploitatie, optreden als adviseur en/of specialist op financieel, organisatorisch en technisch vlak. ZON heeft zijn plek als serieuze en innovatieve partij in de duurzame energie gevonden. In 2006, toen John ZON oprichtte, kon hij slechts dromen van het succes wat ZON nu heeft.
“Na bijna twintig jaar werken bij adviesbureaus, NUON, RVO en ENECO, kende ik de kneepjes van het vak. De combinatie van deze brede ervaring en de kansen voor duurzame energie die ik signaleerde, heeft mij doen besluiten om in 2006 een zelfstandig en onafhankelijk ontwikkelingsbedrijf te beginnen.” Ondertussen is ZON uitgegroeid tot een gewaardeerde en gerespecteerde speler in de nieuwe markt van duurzame warmte en de ontwikkeling van gasvrije, all electric projecten.

Margreet van Gastel, Ministerie van Economische zaken en Klimaat

Stefan Lodeweyckx, Enervalis

Marco van de Ree, Directeur Business Development and Fundraising at EIT Climate-KIC 

Benjamin Neeteson, mede eigenaar, StoredEnergy BV
Expert op het gebied van verduurzaming in het algemeen en energieopslag in het bijzonder. Als echte optimist geloof ik dat het nooit te laat is voor verandering. Dat we iets kunnen doen om onze omgeving beter te maken hoeft niet moeilijk te zijn. Ik zet me graag in om die kleine verschillen te maken. En als we allemaal een aantal kleine dingen doen, bereiken we vanzelf iets groots!

Rene de Schutter, Bilfinger Tebodin

Deze Ronde Tafel wordt u aangeboden door: