Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Dag van de Energieadviseur; Bijeenkomst Gebouwde Omgeving (FedEC)

 • Door:
  Albert Koedam, InstallQ | Tim von Harras, Beleidsadviseur Energietransitie, BZK
 • Datum:
  woensdag 11 oktober 2023
 • Tijd:
  15:00 - 16:30
 • Locatie:
  Hertog Zaal

 • Tijdens deze sessie geeft FedEC achtergrond en toelichting op de recente gebeurtenissen en toekomstige wijzigingen.

  Het energielabel krijgt steeds meer waarde. Daar zijn we blij mee, een goed meetinstrument helpt gebouweigenaren bij verduurzaming. Helemaal als bijvoorbeeld potentiële kopers/huurders het energielabel meenemen in hun afweging, hypotheekverstrekkers korting/meer hypotheek geven, subsidieregelingen gebruik maken van ons energielabel, enz.

  FedEC tracht in de diverse vertegenwoordigingen bij te dragen aan het vinden van de balans in kosten vs nauwkeurigheid/volledigheid van het energielabel. De laatste jaren komt daar een steeds belangrijker aspect bij: fraudebestrijding (van ook niet EP-adviseurs) en al dan niet opzettelijk slecht presterende EP-adviseurs. Deze onderwerpen zijn recentelijk door diverse gebeurtenissen en uitingen hieromtrent in de media in een stroomversnelling gekomen.

  Op dit thema gaat de komende periode veel wijzigen en alhoewel we vooral willen voorkomen dat we het de kwalitatief hoogwaardige adviseur moeilijker maken, kunnen we niet voorkomen dat de goeden onder de kwaden zullen leiden. In deze sessie lichten we toe wat de status op dit moment is, geven we nadere achtergrondinformatie en halen we input op hoe we verder kunnen. Aanmelden via: Over Dag van de energieadviseur - Fraudebestrijding energielabels en slecht presterende adviseurs: wat gaat er veranderen en geef uw input nu we nog bij kunnen sturen! - FedEC
   

 • Sprekers/Partners

  Albert Koedam

  InstallQ
  Albert Koedam

  Tim von Harras

  Beleidsadviseur Energietransitie
  BZK
  Tim von Harras