Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Dag van de energieadviseur - Gebouwde Omgeving | Het nieuwe maatwerkadvies: wenkend perspectief voor de toekomst (FedEC)

 • Door:
  o.a. Joris Berben (INNAX), Jan Pieter van Dalen (ISSO) en Huib Visser (FedEC)
 • Datum:
  woensdag 12 oktober 2022
 • Tijd:
  14:00 - 16:30
 • Locatie:
  Bosch Zaal

 • Het nieuwe maatwerkadvies: wenkend perspectief voor de toekomst
  Dag van de energieadviseur - Gebouwde Omgeving (FedEC)

  Inleiding: Per begin 2023 is het dan eindelijk zo ver: om de kwaliteit te waarborgen kunnen vakbekwame (gediplomeerde) energie adviseurs onbder certficiaat weer een maatwerkadvies opstellen. Nu conform de NTA8800. We hebben er lang op gewacht en de markt schreeuwt erom. Voor een acceptabele prijs een betrouwbaar energieadvies.

  De Energiebeurs is bij uitstek de gelegenheid om deze inzichten te delen. Alhoewel de nieuwe methodiek nog niet gereed is (de planning is momenteel om de nieuwe methode per 1 juli 2023 gereed te hebben), is dit wél het moment om de markt te betrekken en te bouwen aan het draagvlak en het begrip voor wat de nieuwe methodiek kan. Ook willen we een aantal koplopers gaan betrekken in de komende maanden om alvast te gaan rekenen met behulp van de bèta versie van de diverse software, om ook kinderziektes eruit te halen. De laatste ontwikkelingen lichten we dus graag toe aan de markt. 

  Centraal staat toelichting van het proces wat wordt gegeven tijdens de hoofdsessie van 11.15 uur - 12.15 uur. Vervolgens zullen verschillende sprekers tijdens deze sessie ingaan op de inhoud. De bijeenkomst omvat een gevarieerd aanbod aan workshops die zowel de breedte (van Europees tot landelijk) als diepte (van inhoudelijke afwegingen tot praktische uitwerking) bevatten. Daarnaast zal ook de huidige hoofdlijn die de leidraad is voor de huidige ontwikkeling (zoals onderstaand is weergegeven), terugkomen in het programma. Het is niet alléén van belang om de vernieuwingen te presenteren, maar ook breder inzichten te delen. Vandaar dat voor het middagdeel ook enkele lezingen worden verzorgd vanuit U-CERT, het Europese energieproject

  We behandelen de allerlaatste stand van zaken over het nieuwe gecertificeerde maatwerkadvies voor woningen en utiliteitsbouw. Alles over de eisen aan de adviseur, het opnameprotocol, hoe en wanneer het maatwerkadvies toe te passen is, de software en de certificering.

  Programma:

  14:00 - 14:20 De meerwaarde van de energieadviseur. EPBD IV en de impact voor NL in combinatie met de Europese Ontwikkelingen met U-CERT - Jan Cromwijk & Jan Pieter van Dalen (ISSO)

  14:20 - 14:40 Smart Readiness indicator - Arjan Broers (ISSO)

  14:40 - 15:00 Verandering van parameters door de nieuwe motor NTA8800 - Joris Berben (INNAX)

  15:00 - 15:20 De nieuwe maatwerkmethode in de software - Sybe de Wit

  15:20 - 15:40 Energy Performance gap en data als de oplossing in het nieuwe MWA - Utiliteit - Pieter Nuiten (WE)

  15:40 - 16:00 Subsidiemogelijkheden onder het gecertificeerde maatwerkadvies - SHarmen Jorritsma (RVO), Wouter Wienk

  16:00 - 16:20 De uitkomst: nieuwe verwachtingen van de rapportage - Huib Visser (FedEC)

  16:20 - 16:30 Recap door de dagvoorzitter - Hugo Breuers (FedEC)

  16:30 - 17:00 Informele ontmoeting / borrel

   

   Dagvoorzitter: 

  • Hugo Breuers, FedEC