Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

De Register Energie Adviseur - versterking gevraagd

 • Datum:
  woensdag 9 oktober 2019
 • Tijd:
  10:30 - 12:30
 • Locatie:
  Hertog Zaal
 • Er is veel behoefte aan goed opgeleide adviseurs om de energietransitie goed te laten slagen. Daartoe hebben zes rea's een Stuurgroep gevormd. In de afgelopen maanden hebben zij het Actieplan Register Energie Adviseurs (AREA) geschreven. Doel van AREA is het versnellen van de energietransitie door deskundigheid, kennis en netwerk van rea's te delen.

  Kandidaten voor de rea titel
  FedEC voert een 'Register van Energieadviseurs' (rea). Om hierin te kunnen worden opgenomen moet men voldoen aan minimale eisen die FedEC stelt ten aanzien van de beroepsuitoefening van Register Energie Adviseurs. Een van de eisen is het bezit van het PHOE-diploma energieconsulent of van gelijkwaardigeexpertise.

  Start: besloten deel exclusief voor rea's
  Gestart wordt meteen besloten bijeenkomst, bestemd voor Register Energie Adviseurs, waarin de prioriteiten vastgelegd worden en de aftrap voor het AREA gegeven wordt. Van groot belang voor rea's die de groep meer aanzien en bekendheid willen geven.

  Vervolg: belangstellenden meer dan welkom
  Hierna volgt een open bijeenkomst voor personen die belangstelling hebben om zich bij de groep rea's te voegen middels opleiding of gelijkwaardigheidsverklaring. Interessant voor deskundigen die willen deelnemen in een ambitieuze groep.

  10.00 uur Besloten deel exclusief voor rea's: presentatie AREA

  Openbaar deel voor belangstellenden die zich willen aansluiten bij de groep.
  11.00 uur René de Schutter - voorzitter industrie FedEC (pending)
  * Ambities van FedEC
  * Rol van de Register Energie Adviseur

  11.10 uur Antoine Stultjens rea - bestuurslid PHOE
  * Het profiel van de rea
  * Examenopleiding Energieconsulent

  11.20 uur Harrie van Hout - voorzitter PHOE
  * Gelijkwaardigheidsverklaring

  11.30 uur Vragen en antwoorden

  12.00 uur Afsluiting
 • Sprekers/Partners:

  Antoine Stultjens
  Antoine Stultjens
  Harrie van Hout
  Harrie van Hout

  Harrie van Hout, voorzitter, PHOE

  Door zijn jarenlange ervaring als bestuurslid van FedEC (Federatie van Energie Consultants) en als voorzitter bij PHOE (Post Hoger Onderwijs Energiekunde) beschikt Harrie over een groot netwerk en veel kennis en deskundigheid op energiegebied. Harrie heeft vele jaren in de externe beoordelingcommissie gezeten van ECN-DEGO en is nu extern deskundige bij de Academie CE van Avans Hogeschool. Kwaliteit staat hoog in het vaandel.

  Antoine Stultjens, bestuurslid, PHOE

  Antoin is developer on shore windenergy bij Innogy Windpower Netherlands en bestuurslid van PHOE. Bovendien is hij begeleider van kandidaten van de Examenopleiding Energieconsulent van PHOE, die zich na een behaald examen via beroepsvereniging FedEC Register Energie Adviseur mogen noemen. Antoine is pleitbezorger van goedopgeleide deskundige adviseurs om de energietransitie reëel vorm te geven.