Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Het Groot Warmtepompen Debat

 • Datum:
  donderdag 10 oktober 2019
 • Tijd:
  13:30 - 14:30
 • Locatie:
  Energie Theater
 • Nederland wil met een wijkgerichte aanpak van het aardgas af en daarom hebben gemeenten, woningcorporaties en omgevingsdiensten kennis nodig van alternatieven zoals de warmtepomp. Een eerlijk verhaal over prestaties, rendement én kosten is cruciaal voor het succes van de lokale warmtetransitie.

  De Stuurgroep van het NPW nodigt u uit om deel te nemen aan het Groot NPW Warmtepompen Debat. Toonaangevende warmtepompexpert uit de Stuurgroep bieden u een visionaire pitch, waarna aan de hand van stellingen de rol van warmtepompen in de energietransitie helder wordt. Uw stem telt: u stemt mee via uw mobiel.
 • Sprekers/Partners:

  Remco van der Linden
  Remco van der Linden
  Henri Kruiper
  Henri Kruiper
  Rob van Bergen
  Rob van Bergen
  René van Gerwen
  René van Gerwen
  Coos Schouten
  Coos Schouten

  Remco van der Linden - directeur Techniek en Markt bij Techniek Nederland

  De Installatiebranche en overheid hebben op 4 september onder grote belangstelling de Green Deal warmtepompen getekend. Daarmee hebben ze de afspraak gemaakt om de komende vijf jaar 6.000 monteurs op te leiden die warmtepompen gaan plaatsen en onderhouden.

  Henri Kruiper - Managing Director NVKL / Branchemanager FME

  In het geval van een warmtepomp wordt het koudetechnische principe omgedraaid, er wordt warmte uit de bron (lucht, maar dit kan ook water of bodem zijn) onttrokken en in de te verwarmen ruimte gebracht. Dit gebeurt altijd door middel van een koudemiddel. Het koudemiddel is essentieel voor de werking van een warmtepomp.

  Rob van Bergen - directeur ISSO

  Hoe kom je snel en eenvoudig tot precies die informatie die je voor jouw vraag nodig hebt? Daarvoor gaat ISSO BARBRA ontwikkelen. Uiteindelijk moet BARBRA ervoor zorgen dat vakmensen in de bouw- en installatietechniek niet meer in een enorme bibliotheek hoeven te spitten naar de oplossing voor hun vraagstuk.

  René van Gerwen - bestuurslid KNVvK

  Leidingwerk: leiden of lijden. Over de kritische punten van goed ontwerp en onderhoud van leidingwerk.

  Coos Schouten - directeur Schouten Techniek

  Samenwerken in BIM (Building Information Modeling) is de toekomst. Deze manier van bouwen leidt tot sterk verbeterde resultaten, zowel bouwtechnisch als financieel. In een BIM-project staat een virtueel 3D-model van het gebouw centraal. Hierin werken alle betrokken ketenpartners tegelijkertijd samen: architect, constructeur, installateur, aannemer én de opdrachtgever/beheerder. De integrale aanpak vanaf de allereerste fase werpt zijn vruchten af.