Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Het KIVI Klimaatrapport

 • Datum:
  dinsdag 8 oktober 2019
 • Tijd:
  12:00 - 13:00
 • Locatie:
  Bosch Zaal
 • Eind juni 2019 is de Nederlandse regering gekomen met het Nederlandse klimaatakkoord. Dit is gepaard gegaan met zoveel chaos in de communicatie dat er veel vragen leven in de maatschappij. Moet ik geld gaan sparen om een waterpomp of elektrische auto kopen? Gaat die zonneweide of windmolen om de hoek helpen? Of moeten we toch inzetten op een Thoriumreactor?

  Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) wil met haar 20.000 ingenieurs inzicht en onderbouwing geven bij het Klimaatakkoord. Om die reden heeft het KIVI een redactie gevormd voor het maken van een rapport, het KIVI Klimaatrapport.

  Daniël Poolen, projectcoördinator duurzaamheid bij het KIVI, licht een tipje van de sluier op en presenteert de eerste bevindingen. Wat heeft de BV Nederland aan technieken in huis om de CO2-uitstoot een halt toe te roepen? Welke keuzes moeten wij maken?

  Na de presentatie is er de gelegenheid om aan de hand van enkele concept factsheets in gesprek te gaan tijdens de sessie
 • Sprekers/Partners:

  Daniël Poolen
  Daniël Poolen

  Daniël Poolen, projectcoördinator duurzaamheid, KIVI

  Daniël is duurzaamheidsingenieur en ontwikkelaar van TV-programma's. Als presentator en journalist was hij betrokken bij diverse 'groene' televisieprogramma's op de Nederlandse Publieke Omroep, zoals De Keuringsdienst van Waarde, Groen Licht en Nederland in 2050. Naast televisie werkte hij voor milieuorganisaties aan het onderwerp plasticvervuiling. Tot vorig jaar was hij Chief Plastic officier bij de sociale onderneming Plastic Mining Cooperation, een start-up die innovatieve oplossingen ontwikkelt om plastische vervuiling bij de bron tegen te gaan. Vanaf 2018 werkt hij als projectcoördinator Duurzaamheid bij de het Koninklijk Instituut van Ingenieurs, waar hij zich inzet om onze samenleving te verbeteren door het aanpakken van milieu- en maatschappelijke problemen d.m.v. techniek en engineer