Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Holland Houtland creëert kansen voor houtbouwconcepten

 • Datum:
  dinsdag 12 oktober 2021
 • Tijd:
  11:15 - 11:45
 • Locatie:
  Praktijktheater PREFAB
 • Holland Houtland is kansontwikkelaar van bouwen met hout, hennep, vlas en andere gewassen. Tijdens deze sessie laat Holland Houtland zien
  hoe industrieel en modulair bouwen met dit materiaal kansen creërt voor de opdrachtgevers, bouwers, investeerders en voor de gebruikers. Holland Houtland maakt deze kansen zichtbaar ten opzichte van de bestaande bouw. Zoals het verschil in stikstofuitstoot met de traditionele bouw. Of een betere gezondheid van bewoners of werknemers in een houten gebouw. En dat hout CO2 opslaat en wat betekent dat dan? U weet dit waarschijnlijk heel goed en
  in deze sessie laten we zien hoe u de besluitvorming van uw toekomstige opdrachtgevers zo beïnvloedt dat zij hier ook in mee gaan. En de brede waarde van uw producten gaan ontdekken en zo verbinden met hun duurzame doelstellingen. Het opschalen van biobased prefab bouwen maakt wonen haalbaar en betaalbaar voor nu en toekomstige generaties.
 • Sprekers/Partners:

  Sandra Nap, Holland Houtland
  Sandra Nap, Holland Houtland

  Sandra Nap is eigenaar van Holland Houtland, dé wegbereider voor biobased bouwen in Nederland. Sandra heeft de afgelopen jaren gewerkt aan innovatie en duurzame transities in mobiliteit en energie. Voor bedrijven, maatschappelijke organisaties, bedrijventerreinen en overheden.

  Holland Houtland is kansontwikkelaar voor biobased bouwen, door deze zichtbaar te maken, allianties te bouwen en waardering en financieringsmodellen te ontwikkelen. Het gaat om het ontwikkelen van een circulaire regeneratieve bouw. De markt voor lokale teelt van bouwmaterialen, de markt voor industriële fabrikage kan alleen opschalen als we de vraag ontwikkelen.

  Holland Houtland heeft oa de eerste Biobased Bouwen Bedrijvengids 2021 gepubliceerd. Ook heeft Holland Houtland een online assessment tool ontwikkeld voor de provincie Zuid Holland en de ASN bank, die de maatschappelijke impact op de Sustainable Development Goals, zoals CO2, stikstof en biodiversiteit meet en vergelijkt voor bouwprojecten.