Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Informatieplicht

 • Datum:
  donderdag 10 oktober 2019
 • Tijd:
  11:00 - 12:00
 • Locatie:
  Energie Theater
 • Sinds 1 juli 2019 is de informatieplicht energiebesparing van kracht. Bedrijven en instellingen met een jaarlijks energieverbruik vanaf 50.000 kWh of 25.000 m³ aardgas (equivalent) hadden uiterlijk 1 juli 2019 hun uitgevoerde energiebesparende maatregelen moeten rapporteren. Nog niet gerapporteerd? Doe het alsnog. De Milieudienst komt langs.

  Wel gerapporteerd, en hoe nu verder; wie speelt welke rol?

  Meer weten? Kom dan vooral op donderdag 10 oktober om 11.00 uur naar het Energie Theater op de vakbeurs! Op de site www.wattjemoetweten.nl staat alles benoemd wat je als ondernemer moet doen om aan de Informatieplicht energiebesparing te voldoen. Maar daarnaast is er ook (de al langer bestaande) energiebesparingsplicht. Om daar aan te voldoen had je uiterlijk 1 juli 2019 moeten rapporteren in eLoket van RVO.nl (www.rvo.nl/informatieplicht) maar ook dien je daarin aan te geven welke energiebesparende maatregelen je al hebt uitgevoerd en welke nog niet. Maar hoe begin je en hoe maak je keuzes in de vereiste maatregelen? Voor je branche benoemde zogenaamde Erkende Maatregelen dien je uit voeren. De milieudienst controleert!

  MKB-Nederland i.s.m. branche en regio-organisaties helpen je daarbij met een uitgekiende website met uitleg per maatregel en een dienst om de maatregel uit te voeren. Wat is en wat doet het milieubeheerprogramma.nl voor je als ondernemer. het Milieubeheerprogramma: een recent gelanceerd portal en marktplaats voor energiebesparende maatregelen, toegesneden op sector én individueel bedrijf.

  Stef Strik (EZK) en Martin Kloet (MKB-Nederland) vertellen je alles over de huidige stand van zaken rondom de Informatieplicht energiebesparing, maar ook over de gevolgen en de toekomst.

  NB: Ondernemingen die naast de informatieplicht ook een energie-auditplicht EED (Europese Energie-Efficiency Richtlijn) hebben dienen uiterlijk 5 december 2019 te rapporteren.
 • Sprekers/Partners:

  Stef Strik
  Stef Strik
  Martin Kloet
  Martin Kloet

  Stef Strik, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

  Stef Strik, coördinator Energiebesparing Bedrijven bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, vertelt hoe het gaat met de nieuwe Informatieplicht Energiebesparing waaraan ondernemers vanaf juli 2019 moeten voldoen.

  Martin Kloet, VNO-NCW - MKB-Nederland

  Martin Kloet. sr. projectleider bij VNO-NCW/MKB Nederland, deelt leerervaringen en successen van ondernemers op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking in het kader van de Informatieplicht.