Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Kennismaking met de start ups van de energietransitie

 • Datum:
  dinsdag 8 oktober 2019
 • Tijd:
  16:00 - 16:30
 • Locatie:
  Energie Theater
 • Met EARN-E CO2 besparen, energie besparen en kosten besparen. EARN-E is inzetbaar voor organisaties. In deze pitch laat Luuk zien hoe je met EARN-E je duurzaamheidsprofiel als bewuste, moderne en duurzame organisatie kan versterken, en daarmee klanten langdurig aan je organisatie kan binden.
  EARN-E visualiseert elektra- en gasgebruik van een huishouden. Met de bijbehorende app krijgen zij slim inzicht en er kunnen bespaar doelen worden bepaald. Zodat door energiebesparing een CO2-reductie gerealiseerd wordt én de energierekening omlaag gaat; wat geld oplevert voor een huishouden, win-win!
  Ook geeft Luuk een inkijk in de IoT mogelijkheden van EARN-E binnen 'Wijkie | We Delen Energie'.

  De elektriciteit op het energienet moet continu in balans zijn. Op momenten van fluctuaties tussen vraag en aanbod van stroom op het elektriciteitsnet springen nu gas- en kolencentrales bij. Dat is onnodig vervuilend en kostbaar. Sympower vindt dat het anders moet en dat het anders kan.
  Via het Sympower platform kan het energieverbruik van bestaande industriële systemen en processen benut worden om balans te houden. Dit is duurzaam, genereert nieuwe omzet voor de eigenaren van de industriële systemen en zo draagt ieder zijn steentje bij aan de energietransitie.

  Jouw gebouw verwarmd te veel en te heet en dat is zonde. In de zomer, weekenden, feestdagen, weet jij 100% zeker dat jouw gebouw in de spaarstand gaat? En hoe is jouw binnenklimaat? Kan dat beter? Op deze en andere vragen krijg je tijdens de pitch van Hero Balancer een antwoord.
 • Sprekers/Partners:

  Luuk Wiehink (1986) is in 2012 afgestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, te Arnhem. Hier volgde hij de opleiding tot Industrieel Product Ontwerper en Social Designer.

  In 2016 heeft hij de onderneming Groenewijkstroom BV opgericht. December 2018 is deze onderneming opgesplitst tot het softwarebedrijf 'Wijkie | We Delen Energie' en het hardware bedrijf 'Earn-E BV'. Deze ondernemingen zorgen ervoor dat er volop ruimte komt voor duurzame energie op het energienet en dat er altijd voldoende energie beschikbaar is voor onze groeiende vraag: Voor iedereen.

  De onderneming won diverse prijzen zoals de 'Energy Talent Award' van Vakbeurs Energie en 'Flex Challenge Award' van Enpuls.

  Edouard Schneiders werkt als Business Developer bij Sympower. Hij is verantwoordelijk voor het ontdekken van nieuwe mogelijkheden om CO2 besparingen op het net te realiseren en extra waarde voor onze klanten te genereren. Hij heeft een masters in Carbon Management van de University of Edinburgh en studeerde daarvoor Technische Natuurkunde aan de TU Delft. Voor hij bij Sympower aan de slag ging, was hij voorzitter van het TU Delft Hyperloop Team.

  Stefan Kloosterboer is na jaren van interim werk mede-eigenaar van Hero Balancer geworden. Met 20 collega's maakt Hero Balancer maakt grootschalige verwarmingsinstallaties slim en efficiënt. Met hun slimme software sturen ze elke 5 minuten de verwarmingsinstallaties in kantoren, scholen, grote retail en wooncomplexen aan. Dit resulteert compleet autonaam een energie en CO2 besparing van tussen de 10 - 40%