Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Pilkington | De veelzijdige mogelijkheden van Pilkington isolatieglas, nu en in de toekomst...

 • Door:
  Marcel Ribberink, Product Manager New Generation Glass, Pilkington Nederland BV
 • Datum:
  donderdag 12 oktober 2023
 • Tijd:
  11:00 - 11:30
 • Locatie:
  Praktijktheater Binnenklimaat

 • Innovatief isolatieglas van Pilkington van de toekomst heeft de potentie om problemen als hitte en kou in gebouwen en woningen bij de bron te tackelen. Hierdoor zijn er niet alleen forse besparingen mogelijk op de HVAC kosten, maar wordt ook het wooncomfort substantieel verhoogd. Pilkington presenteert tijdens de vakbeurs energie Pilkington HomeComfort; Pilkington Insulight met ScreenLine®; (ingebouwde jaloezieën tussen de spouw) èn het revolutionaire verwarmbare isolatieglas Pilkington Insulight Heatcomfort.  

  Vanwege nieuwbouw en renovaties zijn gebouwen steeds beter geïsoleerd. Om te voorkomen dat er in zomerse periodes te veel warmte binnenkomt kan de flexibele zonwering tussen de spouw van het glas toegepast worden. Dit is verkrijgbaar in verschillende versies, van handbediend, wireless, tot geavanceerde smart domotica systemen. Het verwarmbare isolatieglas bevat een revolutionaire gepatenteerde connector. Isolatieglas is ondanks de goede isolerende waardes nog steeds een zwakke schakel in de gevel. Door het toepassen van bovengenoemde technologieën kan men het probleem bij de bron aanpakken; immers warmte en kou die er niet in komen hoeft men ook niet op te lossen door koeling of verwarming. De systemen zijn onderhoudsarm en plug en play, dus passen uitstekend in o.a. Prefab systemen. Hierdoor zijn besparingen mogelijk op het gebied van installatie en onderhoud.

  Pilkington speelt dus met de introductie van Pilkington HomeComfort niet alleen in op de behoefte aan meer wooncomfort en bedieningsgemak maar ook aan de vraag naar duurzame plug & play alternatieven voor huidige zonwering en verwarmingssystemen. Tijdens de presentatie wordt niet alleen nader ingegaan in de veelzijdige mogelijkheden van het hedendaagse isolatieglas, maar wordt u ook meegenomen in het glas van de toekomst. Denkt u hierbij aan transparant glas dat energie opwekt, flexibele zonwering bevat èn daarnaast een verwarmingselement is . Laat u meenemen in de wereld van innovatief isolatieglas en bezoek het praktijktheater binnenklimaat dagelijks van 11:00 tot 11:30 uur en uiteraard de beursstand van Pilkington Nederland BV (Stand 03.B012) waar de technologieën live gedemonstreerd worden. 

 • Sprekers/Partners

  Marcel Ribberink

  Product Manager New Generation Glass
  Pilkington Nederland BV
  Marcel Ribberink