Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Smart Energy Highlights

 • Datum:
  donderdag 10 oktober 2019
 • Tijd:
  15:00 - 16:00
 • Locatie:
  Energie Theater
 • Deze interactieve sessie wordt ingevuld door kennis- en netwerkgroep Smart Energy NL De sessie is bedoeld voor iedereen die met de verduurzaming van onze energievoorziening te maken heeft. Vanwege grote verandering in energieopwekking en -gebruik zijn aanpassingen noodzakelijk. Smart Energy NL brengt niet alleen in kaart wat voor Nederland de grootste knelpunten en uitdagingen van het moment zijn. Maar ook welke oplossingen er voorhanden zijn en aankomen. Levendige praktijkvoorbeelden komen veelvuldig voorbij.

  Tijdens deze sessie worden vragen beantwoord als:
  - Hoe is het met de verduurzaming van onze energievoorziening gesteld?
  - Wat zijn laatste smart energy hoogtepunten in binnen- en buitenland?
  - Welke oplossingen zijn voor Nederland het meest kansrijk
 • Sprekers/Partners:

  Rik Luiten
  Rik Luiten
  Walter Hulshorst
  Walter Hulshorst

  Ir. Ing. Rik Luiten, Smart Energy NL

  Met partners heeft Rik in 2018 Krado opgericht. Dit bedrijf richt zich op de energievoorziening en is gespecialiseerd in veiligheid, netkwaliteit en netontwikkeling. Op dit moment werkt Rik aan diverse vraagstukken over de energietransitie; vaak gerelateerd aan de leveringszekerheid van gas en elektriciteit. Voor zijn werk bij Krado heeft Rik ruim twaalf jaar bij Movares en KEMA T&D gewerkt. Hij gaf vier jaar leiding aan Movares Energy, een groep van 50 professionals.

  Rik is oprichter van Smart Energy NL en actief (geweest) binnen onder andere de NEN-NEC, Dutch Power en het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities. Hij studeerde met succes Energietechniek (MTS), Algemene Operationele Techniek (HTS) en Techniek en Innovatiebeleid (TU).

  Ing. Walter Hulshorst, Smart Energy NL

  Walter heeft als elektrotechnisch ingenieur circa 30 jaar ervaring op het gebied van elektrische infrastructuur. Hij werkt sinds de oprichting in 2018 bij Krado als (project)manager. Daarvoor heeft hij ruim 16 jaar bij KEMA/DNVGL gewerkt in verschillende management- en adviesfuncties. In het begin van zijn carrière heeft Walter gewerkt als ontwerpingenieur bij Smit transformatoren.

  Walter verzorgt regelmatig energietrainingen voor o.a. lokale overheden, netbeheerders, energiebedrijven en installateurs. Ook is hij energiecoach van de gemeente Apeldoorn en stimuleert hij inwoners bij de stappen die zij zelf kunnen zetten bij de verduurzaming van hun woning. Hij is verder via een VVE actief betrokken bij de selectie van zonnepanelen, laadpalen en sedumdaken.