Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Vele handen maken licht werk: genoeg kennis en mensen?

 • Datum:
  woensdag 9 oktober 2019
 • Tijd:
  11:15 - 12:00
 • Locatie:
  Energie Theater
 • Bedrijven hebben nog altijd grote moeite om aan voldoende personeel te komen. Ruim 1 op de 6 bedrijven heeft voor meer dan 10 procent van het aantal werknemers vacatures openstaan.

  Dit blijkt uit een rondvraag onder deelnemers aan de jaarlijkse Strategie Summit Energie & Utilities, die evenals de Vakbeurs Energie georganiseerd wordt door 54Events. Daaruit blijkt ook dat 60 procent van ondervraagde bestuurders uit de energiesector verwacht dat het aantal openstaande vacatures de komende jaren verder gaat oplopen. De tekorten op de arbeidsmarkt vormen een risico voor de realisatie van de energietransitie.

  Een groot aantal initiatiefnemers is inmiddels actief om de menskracht te vergroten. In dit programmaonderdeel ontmoet u de deskundigen. Onderzoek uw baankansen of laat u informeren over de wijze waarop u nieuwe medewerkers vindt.
 • Sprekers/Partners:

  Harold Lever
  Harold Lever
  Renée Heller
  Renée Heller
  Jasper van Alten
  Jasper van Alten

  Harold Lever is bestuurder van de stichting Branchesamenwerking Leermiddelen en Examenproducten Infratechniek (BLEI), een landelijk samenwerkingsverband dat zich sterk maakt voor het opleiden van vakmensen voor de infratechniek op MBO niveau. In Stichting BLEI werken brancheorganisaties, regionale netbeheerders, aannemers en 10 ROC´s (scholen voor middelbaar beroepsonderwijs) samen aan goed beroepsonderwijs infratechniek.

  Renée Heller is hoofddocent Sustainable Energy Systems binnen de opleiding Engineerging en het Urban Technology onderzoeksprogramma van de Hogeschool van Amsterdam. Vanaf 2011 is zij unitmanager geweest van de units Gebouwde Omgeving en later Integrale Energie Systemen. Hierbij heeft zij vele opdrachten gedaan als projectleider onder meer wvoor oonwijken en bedrijventerreinen. Binnen de Hogeschool van Amsterdam is zij in 2014 begonnen als projectmanager Bachelor Engineering waarin zij verantwoordelijk is voor de opzet van een integrale opleiding Engineering.

  Jasper van Alten is werkzaam als coordinator bij KIVI, de Nederlandse vereniging voor ingenieurs en ingenieursstudenten. Met 20.000 leden is KIVI de grootste ingenieursvereniging van Nederland. Ongeveer 40 technische disciplines zijn georganiseerd binnen KIVI. Als het netwerkorgaan voor ingenieurs en andere hoogopgeleide technische professionals in Nederland, is KIVI's primaire doelstelling het bevorderen van het belang van technologie in onze samenleving. Dit zorgt voor continuïteit in voldoende investeringen in onderwijs, onderzoek en innovatie. Jasper heeft zich onder meer gespecialiseerd in competentiegerichte ontwikkeling, portfolio management en over wat nu eigenlijk wordt gevraagd de markt.