Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Workshop Eaton: Buildings as a Grid: Uw gebouw transformeren tot energiehub

 • Datum:
  dinsdag 12 oktober 2021
 • Tijd:
  10:30 - 11:00
 • Locatie:
  Praktijktheater Smart Energy
 • Een belangrijk speerpunt van de energietransitie is het elektrificeren van gebouwen en transport. Vooral omdat het elektrisch energieverbruik relatief eenvoudig gecompenseerd kan worden door zonnepanelen en/of windenergie. Groot nadeel van deze energieopwekking is dat ze vaak niet synchroon lopen met momenten waarop de meeste energie nodig is. Dat geeft een zware belasting op ons energienet waarvan de gevolgen steeds duidelijker worden.
  Eaton s Buildings as a Grid - visie geeft een alles-in-een aanpak waarin gebouweigenaren controle krijgen over het eigen energieysteem; van energieopwekking, energieopslag tot energieverbruik wanneer gewenst. Hierdoor ontstaat een microgrid: het gebouw wordt een energiehub.
  Dit resulteert in vele voordelen, waaronder; optimaal verbruik van CO2-vrije energieopwekking, significante reductie van energietransport, gunstige terugverdientijd van investeringen in energieopwekking en energieopslag.

  - Wat betekent de energietransitie voor uw gebouw en het energienet?
  - Wat is de impact van een EV-laadinfrastructuur op uw gebouw?
  - Hoe kunt u uw gebouw op een toekomstbestendige manier inrichten en klaarstomen voor de elektrificatie?

  Spreker: Richard Ter Horst, Segment & Product Manager Buildings as a Grid Benelux, Eaton Industries B.V.
 • Sprekers/Partners:

  Richard ter Horst, Eaton Industries
  Richard ter Horst, Eaton Industries

  Richard ter Horst is Segment & Product Manager Benelux voor Eaton s nieuwe visie: Buildings as a Grid. Richard is inmiddels 15 jaar werkzaam bij Eaton en is gespecialiseerd in Power Management & Power Distribution in de elektrische sector. Door het vervullen van verschillende rollen binnen Eaton Electrical gedurende de jaren heeft Richard veel expertise opgedaan en bijgedragen aan de kennis en ontwikkelingen in de markt. Als conceptueel denker praat hij ook graag mee over energiezuinige gebouwen, de bouwfysica, isolatie, ventilatie, etc. uit persoonlijke interesse.

  Richard neemt u graag mee in de wereld van microgrids en Eaton s visie over de sleutels naar een succesvolle energietransitie.