Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Workshop Energy eXchange Enablers: Zon Zoekt wind! Versterk de business case van opweklocaties door wind- en zonne-energie te combineren op één aansluiting

 • Datum:
  dinsdag 8 oktober 2019
 • Tijd:
  12:00 - 12:30
 • Locatie:
  Theater Smart Energy
 • De transitie van een fossiel systeem naar een schonere wereld vereist enorme aanpassingen: tientallen terrawatts aan duurzame opwek moeten worden toegevoegd aan de Nederlandse energiemix en dat blijkt een fikse uitdaging. Netbeheerders hebben nu al moeite met het aansluiten van opwekinstallaties. Door wind en zon te combineren op een aansluiting, kunnen we de capaciteit van het net optimaliseren en nóg meer renewables inbrengen!
  Tijdens Zon Zoekt Wind! hoor en zie je precies hoe dat werkt. Experts van Energy eXchange Enablers, een 100% dochter van Alliander, zijn aanwezig om een toelichting te geven op de technische, financiële én juridische aspecten van deze innovatie.

  1. Wat is cable pooling?
  2. Voor wie is cable pooling relevant?
  3. Hoe werkt het technisch, financieel en juridisch?
 • Sprekers/Partners:

  Jaron Reddy
  Jaron Reddy

  Business developer Jaron Reddy (46) focust zich op de nieuwste technologieën binnen de energietransitie. Denk aan smart grids, demand response, storage, DC-netten, cable pooling & hourly matching. 'Binnen de transitie naar een minder voorspelbaar, maar schoner systeem wordt de timing van gebruik steeds belangrijker. De energiemarkt wordt steeds meer IT- of zelfs IoT-gedreven. In dat domein opereert mijn bedrijf Energy eXchange Enablers: met zo'n 30 man geven we vorm aan die sterk veranderende markt.'

  Jaron Reddy (46) woont met vrouw en kinderen in Haarlem. Hij verzamelt vinylplaten, bezoekt concerten, geeft basketballtraining en kickbokst graag. Verder runt hij een zeefdrukkerij en werkt hij als spelersmakelaar voor profbasketballers.