Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Workshop HoCoSto: "all thermal" versus "all electric"

 • Datum:
  dinsdag 8 oktober 2019
 • Tijd:
  15:45 - 16:15
 • Locatie:
  Theater Smart Energy
 • Het gebruik van thermische energie beperkt zich in Nederland tot zonneboilers. Een thermal energy storage zorgt ervoor dat er met thermische energie veel meer mogelijk is. Thermische energie heeft een groot aantal voordelen, zo is het goedkoper, en efficiënter te oogsten dan elektrische energie. Vooral op de plaatsen waar zowel warmte als elektriciteit nodig is, de meeste woonwijken, is het een aantrekkelijke energiebron, om ons vooruit te helpen in de transitie. Een bijkomend effect is dat dit soort systeen in staat is om de gridbalans te verbeteren in plaats van te verslechteren. Via thermische energie kunnen we de energietransitie versnellen, zonder een nieuw probleem (gridverzwaring) te creëren.

  * De kwaliteiten van thermische energie
  * Waarom "all thermal" de gridbalans verbetert
  * Hoe ziet een typisch all thermal systeem eruit
 • Sprekers/Partners:

  Rene is een typische CTO, die vanuit gekende problemen in de markt nieuwe producten en systemen creëert. Daarnaast goed in staat om organisaties en bedrijven op te zetten en mensen te laten samenwerken bij het bereiken van een gemeenschappelijk doel.

  Na een leven in de LED technologie 1995-2010 staan de laatste 9 jaren in het teken van de duurzame energie. Ook hierin is al veel baanbrekend werk verricht met een gepatenteerde warmte/koude opslag als resultaat. Op basis van dit product worden er nu nieuwe energiesystemen gemaakt, met verrassende invalshoeken.