Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Workshop ICT Group: Vergroot uw resultaten met EMS door aansturing van batterijen

 • Datum:
  dinsdag 8 oktober 2019
 • Tijd:
  10:30 - 11:00
 • Locatie:
  Theater Smart Energy
 • In de gebouwde omgeving wordt veel gesproken over opslag als missing link in de energietransitie. ICT Group en Iwell presenteren de "Cube", een toepassing in appartementencomplexen met een sluitende business case: piekbelasting door de lift wordt uit de batterij geleverd waardoor woningbouwcorporaties en VVE's met een goedkopere aansluiting kunnen volstaan.

  Maar er is meer mogelijk: ICT biedt met energyNXT een compleet EMS systeem. Het geeft volledig inzicht in de energiehuishouding van pand(en) en kan dienen als (verplicht) Energieregistratie en Bewakingssysteem. Verder biedt het optimalisaties voor CO2 reductie en lagere energieprijzen. Tot slot kunt u meedoen in een virtual power plant: inzet van de batterij op energiemarkten waardoor de waarde optimaal wordt benut.

  * Voldoe aan de wet: energyNXT als Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS)
  * Sturing van batterijen voor CO2 reductie en lagere energiekosten: energyNXT als energiemanagement systeem (EMS)
  * Verdien geld door inzet van batterijen op energiemarkten: energyNXT als virtual powerplant (VPP)
 • Sprekers/Partners:

  Eric van der Laan
  Eric van der Laan

  drs. E. (Eric) van der Laan, Business Development Executive, ICT Group

  Eric is een sales manager met ruim 20 jaar ervaring in het IT domein en bijna 10 jaar in de energiewereld. Zijn ervaring is breed, zowel technisch inhoudelijk als procesmatig. Eric draagt de energietransitie een warm hart toe en gelooft er heilig in dat we het proces naar duurzaamheid kunnen versnellen als we niet enkel aandacht besteden aan de het terugdringen van de CO2 uitstoot, maar ook aan de verdiencapaciteit van de maatregelen; het terugdringen van de energiekosten, het creëren van nieuwe business modellen, etc. In zijn werk legt hij hier dan ook graag de focus op. iWell is daar met haar dienstverlening een mooi voorbeeld van.