Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Workshop PHOE: Waterstof, hype of hoop?

 • Datum:
  dinsdag 12 oktober 2021
 • Tijd:
  13:30 - 14:00
 • Locatie:
  Praktijktheater Binnenklimaat

 • De laatste paar jaren komt waterstof steeds meer in het nieuws als groene energievorm. Meer waterstof auto's komen beschikbaar, proeven met treinen en bussen op waterstof, een grote waterstof vrachtwagen fabriek in Winschoten die internationaal positie krijgt, waterstof om huizen mee te verwarmen en waterstof als grondstof. Maar hoe zit dat nu precies ? Is waterstof altijd groen ? Is het de oplossing voor de energietransitie ? Moeten we als Nederland grootschalig investeren ? In deze presentatie probeer ik antwoorden te geven op deze en meer vragen.

  - Is waterstof de silver bullet van de energietransitie?
  - Is waterstof klimaat neutraal?
  - Welke rol kan waterstof in de energietransitie spelen?

  Spreker: Jan-Jaap Aué, Directeur EnTranCe, centre of expertise energy, Lector Waterstof toepassingen Hanzehogeschool Groningen, docent bij PHOE
 • Sprekers/Partners:

  Jan-jaap Aué, EnTranCe, Hanzehogeschool Groningen, PHOE
  Jan-jaap Aué, EnTranCe, Hanzehogeschool Groningen, PHOE
  https://phoe.nl
  https://phoe.nl

  Na mijn promotie in 1997 heb ik voornamelijk praktijk gericht onderzoek en innovatiemanagement gedaan bij oa TNO. De rode draad is dat ik geïnteresseerd ben in oplossingen, meer dan in problemen. Sinds 2009 werkzaam bij de Hanzehogeschool Groningen. Eerst als directeur van de School of Life Sciences en later van het Instituut voor Engineering. Vanaf 2015 fulltime directeur van EnTranCe , centre of expertise energy, een onderzoekscentrum gericht op het interdisciplinair oplossen van energietransitie vraagstukken. Binnen EnTranCe ben ik ook Lector waterstof toepassingen. Daarnaast voorzitter van het LecxtorenplatformEnergie in Evenwicht, lid RvT Warmtetransitie Centrum goningen, lid waterstoflab.nl en voorzitter stuurgroep waterstof in gebouwde omgeving van het nationaal waterstof programma.