Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Workshop RVO: Duurzaam MKB: van energieadvies tot prijzengeld

 • Datum:
  woensdag 13 oktober 2021
 • Tijd:
  14:15 - 14:45
 • Locatie:
  Praktijktheater Smart Energy

 • Nederland verduurzaamt. Om de Klimaatdoelen te halen moet onze CO2-uitstoot drastisch omlaag. Veel ondernemers willen graag een steentje bijdragen aan een schonere wereld. Door energie te besparen, door andere grond- en brandstoffen te gebruiken. Maar tussen het ondernemen door is het uitdagend om alle manieren te verkennen waarop hun bedrijf verder verduurzaamt kan worden. Daarom wordt de subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) in het leven geroepen. Die opent al op 1 oktober 2021!

  De nieuwe Subsidieregeling Verduurzaming MKB is een stimulans voor ondernemers die advies willen inwinnen en zich laten adviseren en ontzorgen door een energieadviseur. MKB-ondernemers met een bedrijfspand met een relatief laag energieverbruik (kleingebruiker) kunnen zich laten adviseren over energiebesparende maatregelen en de investeringen die hiermee gemoeid zijn. Dit kan gaan om aanpassingen aan het pand, gebruiken van duurzame technieken of andere energiebesparende maatregelen, zoals het vervangen van bedrijfswagens. Op basis van het advies kan de energieadviseur de ondernemer ook ondersteunen bij de uitvoering en van één of meer energiebesparende maatregelen. De maximale subsidie voor advies en ondersteuning is 2.500 euro per bedrijfspand. In totaal is 28,2 miljoen euro beschikbaar.
  Ontdekken wat precies de mogelijkheden zijn en hoe de regeling in elkaar steekt? Tijdens deze sessie vertelt de regeling-expert van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland u hier alles over!

  De krachtige en aansprekende voorbeelden van energiebesparing en verduurzaming in het MKB komen we al volop tegen. Deze bevlogen ondernemers, en al die ondernemers die de komende tijd hun verduurzaming in de hoge versnelling zetten, verdienen een plek in de Spotlight! Met de EZK Energy Award doet het ministerie van Economische Zaken & Klimaat precies dat. Met 25.000 EUR prijzengeld in het vooruitzicht voor de winnaar, daagt zij Nederland uit de mooiste casussen van energiebesparing en verduurzaming aan te dragen. Bent u dat voorbeeld? Kent u dat voorbeeld? Dien het in! Tijdens deze sessie hoort u meer over deze Awards en wat die voor u kunnen bieden!

  Programma:
  - Leer de nieuwe subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) kennen!
  - Kom meer te weten over de EZK Energy Awards. Wint jouw casus de EZK Energy Award 2021 of 2022?

  Sprekers:
  Nico Kuiper
  Martin Kloet
  Stef Strik
 • Sprekers/Partners:

  Martin Kloet, RVO
  Martin Kloet, RVO
  Nico Kuiper, RVO
  Nico Kuiper, RVO
  Stef Strik, RVO
  Stef Strik, RVO