Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Workshop SOLIDpower: Waterstof, het nieuwe (aard)gas: Nut en noodzaak van brandstofcellen

 • Datum:
  woensdag 9 oktober 2019
 • Tijd:
  15:00 - 15:30
 • Locatie:
  Theater Smart Energy
 • Electrisch verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp of infra-rood is mooi en potentieel duurzaam mits er voldoende groene stroom beschikbaar is. Een deel van die stroom kan lokaal worden opgewekt met Zon en Wind, maar hoe doen we dat dan in de andere helft van de tijd als het niet waait en donker is? Juist, opslaan van die duurzame stroom op de momenten dat we het kunnen oogsten. Om in de zomer stroom op te wekken die we in de winter in onze warmtepomp willen gebruiken volstaan accu's echter niet en hebben we waterstof nodig. Hebben we binnenkort allemaal een brandstofcel?

  o Wordt Waterstof het Gas van de toekomst?
  o Welke rol gaan Brandstofcellen spelen in gebouwen?
  o Moet ik mijn gasleiding nu laten liggen of niet?
 • Sprekers/Partners:

  Jan-Willem Tolkamp
  Jan-Willem Tolkamp

  Jan-Willem Tolkamp, Sales and Business Development Manager, SOLIDpower

  Jan-Willem Tolkamp is verantwoordelijk voor de marktontwikkeling in de UK, Benelux en potentiële nieuwe markten voor SOLIDpower brandstofcellen sinds juni 2012.

  Als technische commercieel ingenieur heeft hij voornamelijk commerciële functies bekleed in duurzame high-tech bedrijven. Duurzame energie heeft altijd de rode draad gevormd in zijn cariere, van alternatieve brandstoffen voor auto's -CNG- en waterstof-, via Solar-PV, naar brandstofcellen voor de gebouwde omgeving.

  Na het leiden van een internationaal Sales team voor gebouw geïntegreerde PV systemen bij Scheuten Solar, besloot hij zijn cariere in duurzame energie voort te zetten bij Ceramic Fuel cells, inmiddels SOLIDpower, een internationaal toonaangevend fabrikant van brandstofcellen.