Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Smart Energy Highlights

Dag: donderdag 10 oktober 2019
Tijd: 15.00 - 16.00 uur
Locatie: Energie Theater, hal 4

Smart Energy Highlights

Deze interactieve sessie is gericht op iedereen die met de verduurzaming van onze energievoorziening te maken heeft. Vanwege grote verandering in energieopwekking en -gebruik zijn aanpassingen noodzakelijk. Ervaringsdeskundigen vliegen op geheel eigen wijze door de laatste ontwikkelingen heen. Zij brengen niet alleen in kaart wat voor Nederland de grootste knelpunten en uitdagingen van het moment zijn. Maar vooral ook: welke oplossingen er voorhanden zijn en worden toegepast. Er wordt hierbij dankbaar gebruik gemaakt van internationale ervaringen. Demonstaties vormen een belangrijk onderdeel van de sessie.

  • Hoe is het met de verduurzaming van onze energievoorziening gesteld?
  • Wat zijn laatste ontwikkelingen in binnen- en buitenland?
  • Welke verbetermogelijkheden zijn voor Nederland het meest kansrijk?

Sprekers

Ir. Ing. R. (Rik) Luiten, Smart Energy NL
Met twee partners heeft Rik in 2018 Krado opgericht. Dit bedrijf richt zich op de energievoorziening en is gespecialiseerd in veiligheid, netkwaliteit en netontwikkeling. Voor zijn werk bij Krado heeft Rik ruim twaalf jaar bij Movares en KEMA T&D gewerkt. Hij gaf vier jaar leiding aan Movares Energy. Deze afdeling helpt klanten bij het realiseren van een (blijvend) betrouwbaar, duurzaam en veilig elektriciteitsnet.

Het voorzitten van technische bijeenkomsten, werkgroepen en commissies doet Rik graag. Hij is oprichter van Smart Energy NL en actief (geweest) binnen onder andere de NEN-NEC, Dutch Power en het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities. Rik studeerde met succes Energietechniek (MTS), Algemene Operationele Techniek (HTS) en Techniek en Maatschappij - Energiebeleid (TU). Hij heeft aanvullend diverse cursussen gevolgd, waaronder BOSNO, Verbindend Leiderschap en Entrepreneuring.

Ing. R.M. (Ron) Visser, Smart Energy NL
Ron Visser (1966) is consultant bij Movares en heeft als elektrotechnisch ingenieur ruim vijf en twintig jaar ervaring op het gebied van ontwikkeling, ontwerp en onderhoud van elektrische infrastructuur; met name in de praktijk. Ron is zeer ervaren in het uitvoeren en analyseren van (power quality) metingen, ijken van energiemeters en geven van praktijkles op dit gebied. Hij gaf 4 jaar les aan de opleiding HIT (Avans). Omdat de vraag: “Hoe stemmen wij ons elektriciteitsgebruik en gedrag af op het aanbod van duurzame energie?” hem blijft boeien,  ontwikkelt hij sedert 2011 embedded meet- en communicatiesystemen ten behoeve van smart grid applicaties. Hierbij wordt o.a. gebruikgemaakt van chips die hun toepassing vinden in (slimme) elektriciteitsmeters. Hij ontwikkelde hij een o.a. een elektrische boiler die automatisch het vermogen afstemt op het overschot aan zonne-energie van zijn woning en een accu die op basis van de weersvoorspelling en energieprijs laadt of ontlaadt.  Hij heeft sinds 2000 zonnepanelen op zijn huis en heeft inmiddels 70 wijkgenoten bewogen gezamenlijk zonnepanelen te installeren.