Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Webinar Smart Energy Highlights

Smart Energy Highlights: Techniek rondom dynamische energietarieven, de 10 aandachtspunten

Datum
woensdag 31 januari 2024

Tijd
10:30 - 11:30 uur

Terugkijken

U kunt het webinar via onderstaande knop terugkijken.

Integrale uitzending van Smart Energy Highlights, de sessie van kennis- en netwerkgroep Smart Energy NL tijdens Vakbeurs Energie. Waarin we stilstaan bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van smart energy.

Nederland wil (versneld) verduurzamen, maar ook de kwaliteit en betaalbaarheid van haar energie-infrastructuur behouden. Dat vraagt om innovatieve oplossingen.

  • Wat zijn de laatste ontwikkelingen in binnen- en buitenland?
  • Wat zijn de grootste (toekomstige) knelpunten in Nederland?
  • Dragen dynamische contracten bij aan de verduurzaming van Nederland?

LIVE antwoord op al uw vragen

Tijdens en na afloop van de uitzending beantwoorden sprekers Walter Hulshorst en Patrick Groenewoud, beide van Smart Energy NL en Krado, LIVE uw vragen.

 

Walter Hulshorst
(Project) manager & consultant Energy transition, Smart Energy NL | Krado

 

Patrick Groenewoud
(Project)manager & adviseur, Smart Energy NL | Krado

Voorbeschouwen met Walter en Patrick

Wie zijn jullie?

“Wij werken bij Krado, dat zich richt op de energievoorziening en klanten helpt met vraagstukken op het raakvlak van techniek en beleid. We zijn gespecialiseerd in veiligheid, EMC, netkwaliteit en netontwikkeling. Onze belangrijkste klanten zijn netbeheerders van de elektriciteitsnetten en tractievoorziening, maar we werken ook voor overheden en aannemers.”

Waar gaat deze sessie over?

“We kijken met name naar de problematiek rondom netcongestie in relatie tot dynamische contracten. Beide onderwerpen staan volop in de aandacht binnen de energietransitie, met name omdat de elektriciteitsnetten van de netbeheerders steeds vaker op slot gaan, waardoor het krijgen van een nieuwe netaansluiting moeilijker is geworden.

We gaan nader in op de consequentie van van-het-aardgas-af gaan; wat dit kan betekenen voor de elektriciteitsnetten. Ook gaan we in op de negatieve elektriciteitsprijzen die we in 2023 hebben gezien. Verder kijken we naar de ontwikkelingen die te nemen zijn in de richting van een meer flexibel en toekomstbesteding energiesysteem.”

Wat is de doelgroep?

Professionals in de energiesector en geïnteresseerden in energie-gerelateerde thema’s. De focus ligt vooral op de energie-infrastructuur en onderwerpen als smart grids, energieopslag en waterstof. Leden werken bij onder andere gemeentes, provincies, ontwikkelaars, energiebedrijven, onderwijsinstellingen, netbeheerders, adviesbureaus en aannemers.

Wat is eigenlijk jullie link met Vakbeurs Energie?

“Krado is eigenaar van Smart Energy NL, kennispartner van Vakbeurs Energie. In die hoedanigheid presenteren we jaarlijks op de eerste beursdag een overview van de belangrijkste ontwikkelingen binnen de energietransitie. En onze collega Rik Luiten is al jaren lid van de jury van de Innovative Energy Solutions award die elk jaar tijdens de vakbeurs wordt uitgereikt.”