Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Waarschuwing Expo Guide

Waarschuwing Expo Guide

Het is mogelijk dat u naar aanleiding van uw beursdeelname een brief ontvangt van het Oostenrijkse bedrijf Construct Data (Fair Guide), Expo Guide uit Mexico met een adres in Frankrijk, Inter Fairs uit Uruguay, International Fairs Directory uit Costa Rica en Event Fair / The Exhibitors Index uit Slowakije (Bratislava). Graag benadrukken wij echter met klem, dat er géén enkele sprake is van samenwerking of verbondenheid tussen 54events en Expo Guide, Fair Guide, Inter Fairs en Event Fair. 54events verstrekt géén deelnemersgegevens aan Construct Data. 

Hoe werkt het?

Expo Guide 
Expo Guide stuurt bedrijven een brief met een formulier om gegevens te corrigeren voor een vermelding in Expo Guide. Na ondertekening van de brief is men voor een periode van 3 jaar gebonden aan een jaarlijkse betaling. Deze brief suggereert bedoeld te zijn om correcties door te geven op de vermelding in Fair Guide en/of Expo Guide, en deze zo up-to-date te houden.

Event Fair / The Exhibitors Index
Event Fair stuurt bedrijven een brief met een formulier om gegevens te corrigeren voor een gratis vermelding op www.eventandfair.org. Bij deze brief zit echter een formulier. Na ondertekening van dit formulier wordt de gratis vermelding omgezet in een advertentie en zijn deze bedrijven voor een bepaalde periode gebonden aan een jaarlijkse betaling van een aanzienlijk bedrag.

Fair Guide
Deze brief is afkomstig van het Oostenrijkse bedrijf Construct Data, die suggereert bedoeld te zijn om correcties door te geven op de vermelding in FAIR Guide, en een registratie via www.fairguide.com om uw bedrijfsgegevens up-to-date te houden. Ook hier is men, na ondertekening van de brief, gebonden aan een jaarlijkse betaling van een aanzienlijk bedrag voor een bepaalde periode.

Inter Fairs
Deze brief is afkomstig van het Uruguayaans bedrijf MULPOR Company, die suggereert bedoeld te zijn om correcties door te geven op de vermelding in Inter Fairs, en een registratie via www.inter-fairs.com om uw bedrijfsgegevens up-to-date te houden. Ook hier is men, na ondertekening van de brief, gebonden aan een jaarlijkse betaling van een aanzienlijk bedrag voor een periode van 3 jaar.

International Fairs Directory

Deze brief komt van MULPOR Company uit Costa Rica. Men vraagt om een data-update door middel van het invullen, ondertekenen en opsturen van een formulier, waarna men periodiek gaat factureren voor een non-service. Nooit doen dus.

Of u, als exposant, gebruik wilt maken van de mogelijkheid opgenomen te worden allerlei databases, kunnen wij vanzelfsprekend niet voor u bepalen. Wij benadrukken dat in de betreffende databases slechts de gegevens zijn opgenomen van bedrijven die zich, al dan niet vrijwillig, tegen betaling hebben laten registreren.

Meer informatie kunt u vinden op: de site van UFI (beursorganisatoren): www.ufi.org. Ook kunt u contact opnemen met Steunpunt Acquisitiefraude (landelijk meldpunt voor advertentiefraude en acquisitiefraude); www.fraudemeldpunt.nl