Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Aantal elektrische bussen in OV groeit snel

Parallelsessie #2 van 14:15 uur

Duurzaam 'heavy duty transport' & e-bussen binnen de gemeenten - lessons learned

De groei van het aantal elektrische bussen in het OV gaat veel sneller dan de groei van het aantal elektrische personenauto’s.

De verwachting van kennis- en innovatiecentrum ElaadNL is zelfs dat in 2025 driekwart van de bussen elektrisch is. Op dit moment is bijna 10 procent van de OV-bussen in ons land elektrisch. Vanaf 2025 mogen busmaatschappijen alleen nog maar zero-emissie bussen aanschaffen. Dan zijn naar verwachting al 75% van alle bussen elektrisch.

Hoe snel gaat het aantal e-bussen groeien en waar gaan we ze opladen? Welke vermogens zijn ervoor nodig? Onderzoekers van ElaadNL bekijken de opkomst van de e-bus vanuit het perspectief van de netbeheerder: wat is er in de nabije toekomst nodig om de transitie in goede banen te leiden?

Dit is Parallelsessie #2 van 14:15 uur; geleid door Joost Hoebink. Deze sessie wordt mede mogelijk gemaakt door ElaadNL. Sprekers: Maarten Post (Provincie Noord-Brabant) en Jan van Rookhuijzen (ElaadNL). Aanmelding voor de Gemeentedag Energietransitie verloopt via de (gratis) bezoekersregistratie van Vakbeurs Energie.