Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

EARN-E

Low Budget Energiemonitor

Bedrijf: EARN-E

Energie besparen heeft een hoge maatschappelijke prioriteit. Voor de burger, voor bedrijven en bij de overheid. In dit kader zijn ruim 6 miljoen slimme meters geïnstalleerd in Nederland. Maar in de praktijk blijkt dat de slimme meter alleen niet slim genoeg is om te besparen op het energieverbruik. Er is een monitoringsysteem nodig die live je energiegegevens weergeeft om vervolgens inzicht te krijgen in wat je kunt doen om te besparen op de energierekening.

Het gebruik van realtime energiedata, geworven door energiemonitors, kan de energietransitie versnellen. Realtime inzicht in energieverbruik kan een belangrijke bijdrage leveren om gebouweigenaren te activeren met energiebesparen bezig te gaan. Hier wordt echter nog te weinig gebruik van gemaakt, omdat dit voor veel huishoudens en bedrijven duur en ingewikkeld is. Dat kan anders, met EARN-E.

EARN-E is het monitoringssysteem met energiegegevens die live zichtbaar zijn dat betaalbaar en gebruiksvriendelijk is. Daarmee voor iedereen toegankelijk om te besparen op het energieverbruik, de CO2-uitstoot en energiekosten. Met de EARN-E app en Desktop-portaal bieden we huishoudens en bedrijven realtime inzicht in hun energiegegevens. Omdat de energiegegevens live zijn brengen we energiegedrag inbeeld. Dit zorgt voor bewustwording, wat zorgt voor een gedragsverandering die lijdt tot een lagere energierekening en het maakt met energie besparen bezig zijn leuk. Bovendien kan het helpen om goede keuzes te maken voor de verduurzaming van het gebouw. Vooral in combinatie met een energieadvies, bijvoorbeeld van een energiecoach/adviseur.