Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Alles voor uw komende SDE+ aanvraag!

Workshop RVO.nl: Alles voor uw komende SDE+ aanvraag!

Dag: Woensdag 10 oktober
Tijd: 14.15 - 14.45 uur
Locatie: Theater Energiebesparing

Opzet programma

Gaat u hernieuwbare energie produceren? Dan kunt u gebruik maken van de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). De najaarsronde is open van 2 oktober tot 8 november 2018. Tijdens de Vakbeurs Energie is er een SDE+ informatiesessie met tips voor een goede subsidieaanvraag en een succesvol project. Heeft u interesse? We begroeten u graag op woensdag 10 oktober.

De SDE+ richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen. Er zijn 6 categorie├źn: Biomassa, Geothermie, Water, Wind (land, meer en primaire waterkering) en Zon. De categorie Wind op Zee heeft haar eigen budget en aanvraagprocedure. Over deze categorie wordt geen voorlichting gegeven.

  • Wijzigingen t.o.v de SDE+ voorjaarsronde 2018
  • Voorwaarden voor het indienen van een volledige en juiste aanvraag
  • Verplichte bijlagen en/of vergunningen

Sprekers

Robbert van Otterloo en Martijn Bos zijn SDE+ adviseurs bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Als u hernieuwbare energie gaat produceren kunnen zij u adviseren over het gebruik van de SDE+ (Biomassa, Geothermie, Water, Wind (land, meer en primaire waterkering) en Zon).

Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie

         

Robbert van Otterloo                       Martijn Bos