Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Etherma: design infraroodverwarming voor de badkamer


(Advertorial)

Badkamers kunnen het beste verwarmd worden middels een combinatie van elektrisch vloerverwarming en infraroodpanelen. Als het infraroodpaneel ook nog eens voor warme handdoeken zorgt, is het comfort optimaal. Bovendien stoot je 80 kilo CO2 per jaar minder uit dan bij verwarming middels een gasgestookte CV installatie en scheelt het per jaar ruim EUR 50,00 in energiekosten.

Etherma biedt alle mogelijkheden om een badkamer eenvoudig maar smaakvol comfortabel warm te houden.

Aangezien een badkamer niet de gehele dag op gebruikstemperatuur hoeft te worden, leent deze ruimte zich er bij uitstek voor om verwarmd te worden met een individueel geregeld verwarmingssysteem. Daardoor ontstaat ook het voordeel dat de badkamer verwarmd kan worden in de overgangstijden, als de verwarming in de overige ruimtes nog uit kan blijven.

Door gebruik te maken van een combinatie van elektrische vloerverwarming en infraroodpanelen wordt het hoogste comfort bereikt middels een zeer snel werkend systeem. Door op deze manier individueel te verwarmen, alleen wanneer het nodig is, worden interessante besparingen bereikt in CO2 uitstoot en energielasten. Milieu Centraal rekent voor dat er 80 kilo CO2 minder per jaar wordt uitgestoten dan bij een conventionele CV installatie. Met de huidige energieprijzen wordt al gauw meer dan EUR 50,00 per jaar op de energielasten bespaard.

Etherma heeft verschillende oplossingen voor de badkamer. Meer dan 30 jaar geleden introduceerden wij de netverwarming, een verwarmingsmat dat direct onder de tegelvloer aangebracht wordt, zodat de vloer zeer snel warm wordt.

Infraroodverwarming kan op verschillende plaatsen in de badkamer geplaatst worden. Bijvoorbeeld als spiegel, wat een heerlijke warme straling geeft als je voor de spiegel staat. Vaak is de spiegel centraal in de badkamer gepositioneerd, wat ideaal is voor infraroodverwarming. Maar ook plaatsing aan het plafond geeft een goede warmteverdeling. Onze plafondpanelen zijn in verschillende maten verkrijgbaar, zelfs in het rond.

Maar helemaal perfect in de badkamer zijn de infraroodpanelen met geïntegreerde handdoekbeugel. Deze geven een comfortabele warmte, zorgen voor warme handdoeken, maar zijn bovenal fraaier dan de klassieke designradiator. En makkelijker schoon te houden.

Behalve als primaire verwarming in de badkamer, kunnen onze infraroodpanelen in elke ruimte ingezet worden als secundaire en primaire verwarming. Zowel in de woningbouw als utiliteit. Kijk hier voor alle informatie.

Op Vakbeurs Energie is Etherma te vinden in Hal 3, stand E052 - en met dagelijks een sessie in Praktijktheater Binnenklimaat.

Ga terug