Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2020

Bouwsysteem onder Energie Prestatie Garantie

House Energy Optimum (HEO) is een nieuwbouwsysteem voor ontwikkelaars, aannemers en woningbouwcorporaties om BENG, energieneutraal en NOM te bereiken.

Lees meer...

Nieuwe norm in vloerverwarming en koeling

Diepe convectorputten zijn ouderwets, maar de vraag naar vloerverwarming is nog steeds groot. Jaga upgrade daarom haar Mini Canal met DBH-systeem.

Lees meer...

Nieuw VRF-systeem vraagt minder koudemiddel

Bij de nieuwe Y-serie van het City Multi HVRF-systeem van Mitsubishi Electric wordt koudemiddel alleen toegepast tussen buiten-unit en BC-controller.

Lees meer...

Dakdoorvoer voor zonnepanelendak

Door de energietransitie zien we steeds vaker daken die bijna volledig bestaan uit zonnepanelen. Maar hoe pas je hier dakdoorvoeren toe?  

Lees meer...

Circulariteit uitdaging voor installatiebranche

In de huidige energietransitie spelen installaties een belangrijke rol. Welke invloed hebben deze installaties op de milieuprestatie en circulariteit?

Lees meer...

Beursbezoekers onderstrepen belang vakbeurzen

In het kader van de Nationale Energie Week, die plaatsvindt in de tweede week van oktober, onderzocht beursorganisator 54events de stemming onder potentiële beursbezoekers. Maar liefst 1.627 respondenten gaven hun mening. Daarvan gaf 82% aan in oktober graag voor een bezoek naar de Brabanthallen te komen, als dit van overheidswege is toegestaan.

Lees meer...

54events lanceert congres OFFSITE International

54events, organisator van onder meer Vakbeurs Energie en de bouw- en vastgoedgerelateerde vakbeurzen PREFAB en RENOVATIE, organiseert komend najaar in Den Bosch de eerste editie van OFFSITE International, een nieuw internationaal congres in het kader van industrieel en modulair bouwen en renoveren.

Lees meer...

Verticale warmtepompradiator

Radson, merk van Purmo Group en deelnemer aan Vakbeurs Energie, introduceert een nieuwe warmtepompradiator, de verticale variant van de Ulow-E2 H.

Lees meer...

Energy Performance of Buildings Directive (EPBD III)

De herziene EPBD III is op 10 maart 2020 geïmplementeerd in de Nederlandse wet- en regelgeving. Wat betekent dit voor u?

Lees meer...

Energietransitie op wijkniveau

Bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving hanteert de Rijksoverheid het wijkniveau als uitgangspunt.

Lees meer...

De Renovatieversneller van start

Op 4 maart 2020 vond de eerste introductiebijeenkomst van de Renovatieversneller plaats. Vraagbundeling en een subsidieprogramma vormen de basis.

Lees meer...

Energietransitie bestaande bouw

In 2050 moeten 7 miljoen woningen en één miljoen gebouwen van het aardgas af. De opgave is enorm. Vakbeurs Energie en RENOVATIE bundelen de krachten.

Lees meer...

Vakbeurs Energie krijgt gezelschap van RENOVATIE en MONUMENT

Vakbeurs Energie en de gelijktijdige vakbeurzen PREFAB, Industrial Heat & Power en Zero Emission | Ecomobiel krijgen gezelschap van de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT, die vandaag door 54events werden verzet naar dinsdag 6 tot en met donderdag 8 oktober.

Lees meer...

Gemaakt voor de toekomst: de warmtepomp aroTHERM plus (Advertorial)

Vaillant introduceerde zijn nieuwe monobloc lucht-water warmtepomp, de aroTHERM plus.

Lees meer...

Warmtepompen met connectiviteit

NIBE introduceerde de nieuwe S-serie warmtepompen. Deze zijn gebaseerd op een nieuw hard- en softwareplatform, waarbij connectiviteit centraal staat.

Lees meer...

Warmtepomp kan het dak op!

Wat Ubbink betreft kunt u het dak op! Althans, met uw warmtepomp. De buitenunit-behuizing 'Deocorio' staat namelijk als een schoorsteen op uw dak.

Lees meer...

Ene soort energie is de ander niet!

Zonder aandacht voor de energiekwaliteit maken we verkeerde keuzes in de energietransitieDe ene warmte is namelijk de andere niet. 

Lees meer...

SDE+ subsidie van twee naar vier miljard euro

Goed nieuws was er voor zonprojecten die niet werden gehonoreerd in de najaarsronde van SDE+. In maart startte de voorjaarsronde met 4 miljard euro.

Lees meer...

Gemeentedag Energietransitie

Ook dit jaar komt er een Gemeentedag Energietransitie op Vakbeurs Energie. Een dagprogramma voor en door gemeenten, provincies en waterschappen. 

Lees meer...

Nederlandse woningen verliezen 2,4°C in 5 uur

Nederlandse woningen verliezen gemiddeld 2,4 °C in vijf uur tijd. Dat is 2,5 keer zo snel als in veel andere West-Europese landen. 

Lees meer...

Eénderde kantoren nu energielabel C

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren minimaal energielabel C hebben. Maar hoe staat het er eigenlijk voor met de energielabel-C-verplichting?  

Lees meer...

Waterstof voor de energietransitie

Experts van de TKI Nieuw Gas hebben op een rij gezet wat er moet gebeuren met waterstof in de energietransitie. Er is werk aan de winkel! 

Lees meer...

Betaalbaar energieneutraal bouwen met AZEB

Nu gereed: met de nieuwe AZEB routekaart stap voor stap naar een BENG die betaalbaar is. 

Lees meer...

Handreiking Participatie en Communicatie

Tijdens het Congres Aardgasvrije Wijken is op 23 januari 2020 de eerste versie van Handreiking Participatie Aardgasvrij gelanceerd.  

Lees meer...

PCM-koeling voor technische ruimten

Er zijn duizenden kleine technische ruimten die traditioneel gekoeld worden. Kleinschalige decentrale thermische energieopslag bespaart 95% energie. 

Lees meer...

Warmtepompmarkt blijft groeien

Er is veel vraag naar warmtepompen. Fabrikanten verwachten een verkoopstijging van 37% in 2020. Dat blijkt uit het Nationaal Warmtepomp Trendrapport 2020.

Lees meer...

Duurzame helden op Green Energy Day website

De NVDE gaat jaarlijks aandacht vragen voor Green Energy Day, de dag waarop de duurzame energie voor dat jaar op is. Dit jaar is dat op 11 februari.

Lees meer...

Prefab bouwen met steenwol

Een dragend bouwsysteem waarvan de wanden volledig uit steenwol bestaan. Dat is het innovatieve Rockzero Bouwsystemen van ROCKWOOL®.

Lees meer...

BENG-proof ventilatieoplossingen

Ventilatiespecialist Duco komt met BENG-proof ventilatieoplossingen via 5 slimme woonconcepten: renovatie, nieuwbouw, passief, actief en collectief wonen.

Lees meer...

Duurzame energie groeit 13 procent

De hoeveelheid duurzaam opgewekte energie groeide het afgelopen jaar met 13 procent. Zonne-energie en biomassa zijn de belangrijkste pijlers onder de groei.

Lees meer...

BENG uitgesteld tot 1 januari 2021

Duidelijkheid over het nieuwe stelsel voor de energieprestatie van gebouwen: de grenswaarden voor BENG zijn definitief gepubliceerd en de invoeringsdatum wordt uitgesteld.

Lees meer...