Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2021

Dinsdag 12 oktober: Smart Energy Highlights

Nederland wil meer duurzame opwekking, maar tegelijkertijd de kwaliteit en betaalbaarheid van haar infrastructuur behouden. Een mooie uitdaging die om innovatieve oplossingen vraagt.

Lees meer...

Energiebesparing tot 40% met slimme zonwering

Uit onderzoek blijkt dat intelligente zonwering en actieve daglichtgestuurde binnenverlichting samen kunnen zorgen voor energiebesparing tot 40%.

Lees meer...

Factsheet zomercomfort in nieuwe woningen

De nieuwe factsheet van Lente-akkoord ZEN gaat in op TOjuli. Wat zijn de achtergronden, hoe is de berekeningsmethode en wat is de samenhang met BENG?

Lees meer...

Gas geven aan energietransitie landmacht

De landmacht werkt aan verduurzaming van haar energieverbruik. Daartoe is het ‘Energietransitie team landoptreden’ geformeerd bij Kenniscentrum Genie.

Lees meer...

Schaduweffect windturbines op zonneparken

TNO doet in een consortium onderzoek naar de effecten van schaduw op de energieopbrengst van zonneparken. Het onderzoek loopt tot en met oktober 2022.

Lees meer...

Over duurzame waterstof - in gesprek met Jörg Gigler

Inzetten op duurzame waterstof zorgt voor nieuwe banen, vermindert de uitstoot van broeikasgassen en is essentieel voor de energietransitie.

Lees meer...

Ventilatie: Samenwerken geeft scholen lucht!

Door het coronavirus krijgt schoolventilatie veel aandacht. Terecht natuurlijk, maar die aandacht heeft het altijd al verdiend. (Advertorial)

Lees meer...

Dutch Hydrogen Days op 12, 13 en 14 oktober 2021

Teneinde het thema ‘waterstof’ inhoudelijk te laden, organiseert 54events – in samenwerking met veel van deze stakeholders – tijdens haar gelijktijdige vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel, Vakbeurs Energie en Industrial Heat & Power van 12 t/m 14 oktober de Dutch Hydrogen Days.

Lees meer...

Nieuw energielabel voor gebouwen

Vanaf 1 januari 2021 is er een nieuw energielabel voor gebouwen. Dit label geeft beter inzicht in de energiezuinigheid van het gebouw.

Lees meer...

NVKL richt vizier op groene toekomst

De Nederlandse Vereniging voor ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling (NVKL) bestond in 2020 zeventig jaar.

Lees meer...

Het is zover: BENG!

Er is al jaren over gepraat en geschreven, maar sinds 1 januari 2021 gelden dan toch echt de nieuwe BENG-eisen voor nieuwbouw.

Lees meer...

Kwaliteitsverklaring energieprestatie product

Stichting BCRG beheert kwaliteitsverklaringen met de energieprestatie van producten en systemen die voor de berekening van BENG 2 worden gebruikt.

Lees meer...

Kinderen verwarmen de school

In deze tijden van Corona is er volop aandacht voor ventilatie. Ook bij scholen. Maar wat is goed ventileren? Carl-peter Goossen legt het uit.

Lees meer...

Aangescherpte eisen technieken Energielijst 2021

Nieuwe opties voor energiebesparing in de industriële keten en wijzigingen in het voordeel voor LED-verlichting zijn de belangrijkste wijzigingen in de gepubliceerde Energielijst 2021. Het budget voor de EIA in 2021 bedraagt € 149 miljoen.

Lees meer...