Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2021

Zonneboilers gelijkgetrokken met warmtepompen

De ISDE-subsidie voor zonneboilers gaat in 2022 omhoog van 20 procent naar 30 procent van het investeringsbedrag. Dat is afgelopen week besloten in de Tweede Kamer. Zonnewarmte komt daarmee op gelijke voet met (hybride) warmtepompen en woningisolatie.

Lees meer...

Laatste cv-ketel maakt plaats voor warmtepomp

Itho Daalderop stopt als eerste fabrikant volledig met de productie van gasgestookte cv-ketels. In plaats daarvan zet het alle ballen op warmtepompen.

Lees meer...

Als vanouds: Brabanthallen place to be voor professionals in de energietransitie

De Brabanthallen in ’s Hertogenbosch vormden afgelopen week weer het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland: met als thema samenwerken in transitie was de Nationale Energie Week de place to be voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met hoe Nederland de komende jaren verduurzaamt.

Lees meer...

Duurzame toppers gezocht (advertorial RVO)

Is uw bedrijf goed energiebesparend bezig? Of wekt uw bedrijf misschien energie op? Dan maakt u kans op de EZK Energy Award Bedrijven 2021.

Lees meer...

Green4energy is uw samenwerkingspartner voor zonnestroominstallaties, laadinfrastructuur en energiemonitoring.

Wilt u uw vastgoed of wagenpark verduurzamen en energie slim inzetten? Green4energy is uw samenwerkingspartner voor zonnestroominstallaties laadinfrastructuur  en energiemonitoring.

Lees meer...

Spirair, daar krijgt u lucht van! (advertorial)

De kwaliteit van de lucht die we inademen, heeft invloed op onze gezondheid. Wist je dat we per dag zo’n 11.000 liter lucht ademen? We halen gemiddeld bijna 22.000 keer adem. Elke dag!

Lees meer...

Over exposant G2 Energy (advertorial)

Het Uddelse G2 Energy is volgens het Solar Payback survey de trotse producent van het grootste zonnewarmtepark ter wereld.  

Lees meer...

Eaton’s Buildings as a Grid: Uw gebouw transformeren tot energiehub (advertorial)

Een belangrijk speerpunt van de energietransitie is het elektrificeren van gebouwen en transport. In het huidige landschap waar het stroomnet overbelast raakt komt die elektrificatie in gevaar.

Lees meer...

DucoBox Eco: 100% BENG proof warmtepompconcepten (advertorial)

Een ventilatiewarmtepomp is essentieel binnen de BENG-regelgeving. Tijdens de vakbeurs stelt DUCO vier slimme warmtepompconcepten voor op maat van de bewoner.

Lees meer...

"Ons energiesysteem staat op knappen" - column van Jeroen Neefs

"Op 1 oktober ben ik gestart als nieuwe manager van Energy Storage NL, het platform voor energieopslag in Nederland. Een eervolle functie gezien de grote uitdagingen waar we momenteel voorstaan en de rol die energieopslag hierbij kan spelen."

Lees meer...

De Innovatieroute Duurzaam Koelen. Loopt u mee?

Bezoekers van de Vakbeurs Energie kunnen deelnemen aan een Innovatieroute Duurzaam Koelen. Die voert langs vijf standhouders die in een korte pitch hun innovaties aan de deelnemers presenteren. De Innovatieroute Duurzaam Koelen is een initiatief van 54events in samenwerking met de NVKL, de brancheorganisatie voor luchtbehandeling en koudetechniek.

Lees meer...

"We zien nog steeds mogelijkheden om ons energieverbruik verder te verminderen"

Smurfit Kappa Roermond Papier werkt al jaren aan het verminderen van energieverbruik, en daarmee de CO2-uitstoot van het bedrijf. "Het laaghangend fruit is al geplukt. Projecten die nu lopen hebben een langere terugverdientijd en zijn steeds minder rendabel. De Energie-investeringaftrek (EIA) is essentieel om deze projecten uit te voeren."

Lees meer...

Corporatiedag Energietransitie Case 4: Bouwnext

“Samen met Studio M10, Goudstikker de Vries, hebben wij een integrale oplossing gevonden voor de vraag die er lag voor de flats in de Gestelse buurt van Brabant Wonen. Flat 1, een start van een serie appartementengebouwen voor sociale huur."

Lees meer...

Corporatiedag Energietransitie Case 3: Woonconcept

Elke werkdag een gerenoveerde woning, met als doel: een energieneutrale woningportefeuille in 2050.  De praktijk loopt iets anders, Marien Schouls  is programmamanager Duurzaamheid bij Woonconcept en neemt u mee in zijn reis.

Lees meer...

Corporatiedag Energietransitie Case 2: RVO

De kosten-batenafweging van verduurzamingsinvesteringen door de corporatiesector en de rekenkern (ontwikkeld door TU Eindhoven). “De rekenkern. Verduurzaming van bestaande woningen aan de hand van dynamische modellen en een supercomputer om energietransitie goedkoper en kwalitatief beter te maken. Voor individuele woningen en brede uitrolbaarheid ten behoeve van standaardisatie.”

Lees meer...

Corporatiedag Energietransitie Case 1: Atriensis

Hybride installaties zijn een spijtvrije oplossing voor woningen in wijken waar het gasnet niet binnen 15 jaar vanaf nu verwijderd wordt. Hierdoor ontstaat meteen een flinke reductie van aardgasverbruik en daarmee uitstoot van CO2. Plus een fors voordeel voor de bewoner in de vorm van de lagere energierekening.

Lees meer...

Motor voor de versnelling van verduurzaming van bestaand vastgoed

Architect Reimar von Meding vertelt op 12 oktober tijdens de Corporatiedag Energietransitie tijdens de Vakbeurs Energie hoe de verduurzaming van bestaand vastgoed sneller en goedkoper kan. De directeur van architectenbureau KAW stond aan de basis van de Reimarkt-formule, waarmee ondertussen meer dan 4000 corporatiewoningen zijn verduurzaamd.

Lees meer...

Verloting onder bezoekers workshops PHOE: win een opleiding naar keuze!

Als partner van Vakbeurs Energie verloot energie-opleider PHOE een opleiding naar keuze, als prijs bij een verloting onder de bezoekers van hun workshop tijdens de beurs.

Lees meer...

Samsom, Verhagen, Terpstra, Demmers, Van Eijck en Henrar openen Vakbeurs Energie

Medeauteur van het Fit for 55 klimaatmaatregelenpakket van de Europese Commissie Diederik Samsom licht komende dinsdagochtend, tijdens de opening van Vakbeurs Energie 2021, onderdeel van de Nationale Energie Week, als digital keynote spreker dat pakket toe. Maxime Verhagen, Doekle Terpstra, Marjolein Demmers, Steven van Eijck en Theo Henrar gaan er daarna on stage over in gesprek.

Lees meer...

Laadpartner: AirQon “Laden=parkeren”

“Laden=parkeren betekent in essentie dat alle vormen van laden in de openbare ruimte qua exploitatie gelijk wordt gesteld aan de exploitatie van parkeren.” 

Lees meer...

Partner Enpuls “Gemeenten aan de slag met Slimme Wijken Aanpak”

“De gemeenten Breda en Tilburg zijn gestart met verduurzaming van een blok woningen aan de hand van de Slimme Wijken Aanpak. Die is door Enexis-dochter Enpuls ontwikkeld. De aanpak biedt gemeenten de mogelijkheid een start te maken met groepen bewoners voor een collectieve wijkaanpak.”

Lees meer...

Partner Fakton “Next step na de Transitievise Warmte: de energiestrategie"

"De Transitievisies Warmte (TVW) verschijnen inmiddels bij bosjes in de Nederlandse gemeenten. En dat is heel goed nieuws, want het laat zien dat in de meeste gemeenten inmiddels goed wordt nagedacht over hoe de gemeente voor zich ziet dat zij overgaat naar duurzame energie."

Lees meer...

Partner: NVI “Klimaatdoelen haalbaar en betaalbaar”

“Uit een door Berenschot gevalideerd rapport blijkt dat de CO2-reductiedoelstelling voor 2030 haalbaar is met 1,7 miljoen hybride verwarmingssystemen.”

Lees meer...

“Met de kennis van duurzaamheid andere problemen oplossen”

Anke van Hal, hoogleraar Duurzaam Bouwen bij het Center for Entrepreneurship, Governance & Stewardship aan de Nyenrode Business Universiteit, verzorgt op 14 oktober tijdens de Gemeentedag Energietransitie op de Vakbeurs Energie de keynote speech. In een kort interview licht ze alvast een tipje van de sluier op.

Lees meer...

Webinar Zonne-energie en netproblematiek en verdiepingssessies voor decentrale overheden

Expertise partner RVO organiseert zelf de komende weken óók weer de nodige kennissessies. Niet te missen voor hen die het aangaat!

Lees meer...

Vento, de ultra-lagetemperatuurradiator met koelfunctie

Een Vento ultra-lagetemperatuurradiator verwarmt uw woning met de laagste watertemperaturen, dus zuiniger, zonder dat u aan warmtecomfort moet inboeten.

Lees meer...

Heeft u als mkb-ondernemer weinig tijd om te verduurzamen?

Wilt u als ondernemer in het midden- en kleinbedrijf uw bedrijf verduurzamen en heeft u daarbij hulp nodig? Vanaf 1 oktober 2021 is er een subsidieregeling: Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM).

Lees meer...

DSG steekt de zon in het net!

Duurzame energie is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze leefwereld. Als installateur van middenspanningsinstallaties zorgen wij ervoor dat de grote hoeveelheden geproduceerde groene stoom veilig op het openbare net geïnjecteerd kunnen worden.

Lees meer...

Arcadis: ‘6 Biljoen euro nodig voor energietransitie’

Om de opwarming van de aarde binnen de 1,5 graad te houden, is wereldwijd onder andere een investering nodig van zeker 6 biljoen euro in hernieuwbare energie, becijferde advies- en ingenieursbureau Arcadis.

Lees meer...

Energy Storage Day: Energietransitie kan niet zonder opslag

Tijdens de Energy Storage Day 2021 onderzoeken we hoe het ervoor staat met de business case van verschillende energieopslag-technologieën.

Lees meer...

‘Hybride warmtepompen maken klimaatdoelen haalbaar’

Een rapport van de Nederlandse Verwarmingsindustrie toont aan dat de klimaatdoelen in 2030 zonder problemen gehaald kunnen worden.

Lees meer...

Zonnepanelen op een Rijksmonument Hermitage

Museum de Hermitage Amsterdam huist in een bijna 350 jaar oud rijksmonument. Met gebruik van de SDE+ plaatste het museum 316 zonnepanelen op het dak.

Lees meer...

Speciale corporatie- en gemeentedagen

Tijdens Vakbeurs Energie zijn er speciale dagen voor corporaties en gemeenten. Hoe worden die voor 2050 energieneutraal en wat kunnen ze van hun peers leren?

Lees meer...

Meer zonnepanelen na publicatie IPCC-rapport

Sinds het laatste IPCC-rapport zijn er in Nederland meer zonne-energieprojecten gefinancierd, stelt financieringsplatform ZonnepanelenDelen.

Lees meer...

“De Energie Investeringsaftrek verkleint het gat tot de duurzame markt”

De overgang naar schone energie versnellen door veilige en betrouwbare waterstofbronnen te maken die duurzame, emissievrije (uitstootvrije) stroom leveren. Dat is de missie van Dutch Energy Solutions (DENS). Het bedrijf ontwikkelde een uitstootvrije aggregaat.

Lees meer...

De Lucernario aerante Inox van Techcomlight

De Lucernario aerante Inox kan zowel bij de nieuwbouw als bij een renovatie van het terras of de stoep geïnstalleerd worden. Ook ideaal voor toepassing in de tuin!

Lees meer...

Waterstof, waterstof en nog eens waterstof

Waterstof wordt een onmisbare rol toebedeeld in de energietransitie. Gelijktijdig met Vakbeurs Energie organiseren we daarom de Dutch Hydrogen Days.

Lees meer...

“Het is nooit de warmtepomp”

“Bij een storingsmelding op de warmtepomp, ligt het probleem nooit aan de warmtepomp”, zegt Heliotherm Oostenrijk. Ze hebben hier bijna 100% gelijk.

Lees meer...

Meer duurzame warmte door seizoensopslag

Hogetemperatuur seizoensopslagsystemen kunnen in 2030 zorgen voor bijna 60% minder CO2-emissies door het overbodig worden van gasgestookte piekketels.

Lees meer...

Een flexibel, gecertificeerd en duurzaam isolatiebedrijf

De vakmensen van Profijt Isolatie BV zijn breed inzetbaar en hebben één gezamenlijke missie: het duurzaam isoleren van woningen en gebouwen met de meest optimale en duurzame materialen voor het beste resultaat. (advertorial)

Lees meer...

Totaaloplossingen voor de energietransitie

Met de LAVA infraroodverwarmingspanelen en AQUA warmwateroplossingen biedt ETHERMA oplossingen voor energiezuinige en CO2 emissievrije woningen. (advertorial)

Lees meer...

Vakbeurs Energie gaat door!

Op 12, 13 en 14 oktober opent Vakbeurs Energie haar deuren in de Brabanthallen in Den Bosch. Met een uitstekend aanbod van exposanten, op een inmiddels vrijwel geheel gereserveerde beursvloer.

Lees meer...

Meestgestelde vragen over nieuwe geluidseisen

Per 1 april zijn de geluidseisen voor buitenunits van warmtepompen en airco’s aangescherpt. Erwin Janssen van Nathan beantwoordt de 5 meestgestelde vragen.

Lees meer...

Exposant aan het woord: Duco

Alle nieuwbouwwoningen energiezuinig sinds 2021? De familie Wittouck hield tijdens de bouw van hun nieuwbouw in Staden al rekening met de strengere -eisen.

Lees meer...

Meer doen met minder energie

Danfoss kijkt enorm uit naar Vakbeurs Energie, in oktober van dit jaar. Vandaar een voorproefje van wat u op onze stand mag verwachten.

Lees meer...

Hotel uit 1891 in transitie: Van aardgas naar all-electric

Warmtepomp en warmtepompboiler zorgen voor warmte en warm tapwater in groen verhuurconcept. Hierbij staat duurzaamheid centraal en wordt er overgestapt van verwarmen met aardgas naar all-electric. (advertorial)

Lees meer...

Column Coen van de Sande - "Koel- en klimaatbranche pionier in duurzamere wereld"

"Nederland heeft afspraken gemaakt om de verdere klimaatverandering door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Dit betekent concreet dat we in 2030 voor 49% minder CO2-uitstoot moeten zorgen ten opzichte van 1990. In 2050 moet dit zelfs met 95% verminderd zijn."

Lees meer...

Column Margreet van Gastel - "Duurzaam ondernemen: waar moet ik beginnen?"

Iedere dag staan de media bol over klimaatverandering, duurzaam ondernemen, de mogelijkheden en soms ook de onmogelijkheden. Maar wat betekent het voor mij als ondernemer of adviseur?

Lees meer...

Standaard voor woningisolatie

De standaard voor woningisolatie geeft aan wanneer een woning genoeg is geïsoleerd om aardgasvrij te kunnen worden.

Lees meer...

Groene waterstoffabrieken in North Sea Port

Dankzij twee 25 megawatt waterstofelektrolyse installaties in North Sea Port zal binnen enkele jaren miljoenen kilo’s waterstof geproduceerd worden.

Lees meer...

Deurdikte naar 54 mm: klein verschil, groot resultaat

Bij gevelisolatie zijn goed isolerende deuren belangrijk. Door een 38 mm dikke deur te vervangen door een 54 mm deur stijgt de isolatiewaarde fors.

Lees meer...

Startup: Use All Energy ontwikkelt PVT paneel

René Siegerink begon eind 2010 met Use All Energy. In eerste instantie alleen met zonnepanelen, maar inmiddels heeft hij een PVT systeem ontwikkeld.

Lees meer...

Innovative Energy Solutions Award

Energietransitie kan altijd slimmer. Daarom is Vakbeurs Energie ook dit jaar weer op zoek naar de meest aansprekende innovatie.

Lees meer...

Dinsdag 12 oktober: Smart Energy Highlights

Nederland wil meer duurzame opwekking, maar tegelijkertijd de kwaliteit en betaalbaarheid van haar infrastructuur behouden. Een mooie uitdaging die om innovatieve oplossingen vraagt.

Lees meer...

Energiebesparing tot 40% met slimme zonwering

Uit onderzoek blijkt dat intelligente zonwering en actieve daglichtgestuurde binnenverlichting samen kunnen zorgen voor energiebesparing tot 40%.

Lees meer...

Factsheet zomercomfort in nieuwe woningen

De nieuwe factsheet van Lente-akkoord ZEN gaat in op TOjuli. Wat zijn de achtergronden, hoe is de berekeningsmethode en wat is de samenhang met BENG?

Lees meer...

Gas geven aan energietransitie landmacht

De landmacht werkt aan verduurzaming van haar energieverbruik. Daartoe is het ‘Energietransitie team landoptreden’ geformeerd bij Kenniscentrum Genie.

Lees meer...

Schaduweffect windturbines op zonneparken

TNO doet in een consortium onderzoek naar de effecten van schaduw op de energieopbrengst van zonneparken. Het onderzoek loopt tot en met oktober 2022.

Lees meer...

Over duurzame waterstof - in gesprek met Jörg Gigler

Inzetten op duurzame waterstof zorgt voor nieuwe banen, vermindert de uitstoot van broeikasgassen en is essentieel voor de energietransitie.

Lees meer...

Ventilatie: Samenwerken geeft scholen lucht!

Door het coronavirus krijgt schoolventilatie veel aandacht. Terecht natuurlijk, maar die aandacht heeft het altijd al verdiend. (Advertorial)

Lees meer...

Dutch Hydrogen Days op 12, 13 en 14 oktober 2021

Teneinde het thema ‘waterstof’ inhoudelijk te laden, organiseert 54events – in samenwerking met veel van deze stakeholders – tijdens haar gelijktijdige vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel, Vakbeurs Energie en Industrial Heat & Power van 12 t/m 14 oktober de Dutch Hydrogen Days.

Lees meer...

Nieuw energielabel voor gebouwen

Vanaf 1 januari 2021 is er een nieuw energielabel voor gebouwen. Dit label geeft beter inzicht in de energiezuinigheid van het gebouw.

Lees meer...

NVKL richt vizier op groene toekomst

De Nederlandse Vereniging voor ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling (NVKL) bestond in 2020 zeventig jaar.

Lees meer...

Het is zover: BENG!

Er is al jaren over gepraat en geschreven, maar sinds 1 januari 2021 gelden dan toch echt de nieuwe BENG-eisen voor nieuwbouw.

Lees meer...

Kwaliteitsverklaring energieprestatie product

Stichting BCRG beheert kwaliteitsverklaringen met de energieprestatie van producten en systemen die voor de berekening van BENG 2 worden gebruikt.

Lees meer...

Kinderen verwarmen de school

In deze tijden van Corona is er volop aandacht voor ventilatie. Ook bij scholen. Maar wat is goed ventileren? Carl-peter Goossen legt het uit.

Lees meer...

Aangescherpte eisen technieken Energielijst 2021

Nieuwe opties voor energiebesparing in de industriële keten en wijzigingen in het voordeel voor LED-verlichting zijn de belangrijkste wijzigingen in de gepubliceerde Energielijst 2021. Het budget voor de EIA in 2021 bedraagt € 149 miljoen.

Lees meer...