Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

GRATIS bezoekersregistratie
voor professionals:
nog dagen
sluiten X

2022

Bezoekersregistratie Vakbeurs Energie 2022 geopend

Vandaag opende beursorganisator 54events de bezoekersregistratie van Vakbeurs Energie. Die vindt  plaats op 11, 12 en 13 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch, gelijktijdig met Zero Emission | Ecomobiel en de vakbeurzen PTREFAB en Industrial Heat & Power.

Lees meer...

Technische bedrijven rekenen op fors hogere energierekening

Bedrijven in de technologische industrie zijn volgend jaar waarschijnlijk veel meer kwijt aan energiekosten. Volgens inkoopcombinatie Energy Services stijgt de stroomrekening volgend jaar met een factor vier.

Lees meer...

‘Helft Nederlandse stroom komt van zonnepanelen en windmolens’

Bijna de helft van de elektriciteit die Nederlanders in juni gebruikten is duurzaam opgewekt. Dat is een record, meldt energieleverancier Zonneplan na een analyse.

Lees meer...

Consortium NieuweWarmteNu! kan dankzij Groeifonds collectieve warmteprojecten realiseren

Met behulp van 200 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds kan NieuweWarmteNu! (NWN!) 26.000 huizen en gebouwen en ruim 800 hectare glastuinbouw van het aardgas af halen.

Lees meer...

Innovatieve energieschutting wint Amersfoortse duurzaamheidsprijs

VITBouw Installatietechniek uit Hoevelaken krijgt 50 duizend euro van de gemeente Amersfoort om het innovatieve idee voor een energieschutting te kunnen opschalen.

Lees meer...

Utrecht zet in op lokale energienetwerken

De gemeente Utrecht wil met meer zonnepanelen en slimme netoplossingen in 2030 drie keer zoveel zonne-energie opwekken als nu. Bedrijven met grote daken worden verplicht daar zonnepanelen op te leggen.

Lees meer...

‘Aandeel hernieuwbare energie in totale verbruik gedaald’

Het aandeel hernieuwbare energie op het totale energieverbruik in Nederland is vorig jaar gedaald, zo meldt het CBS.

Lees meer...

Na september eerste huizen met waterstof verwarmd

In Lochem begint in september 2022 een wereldwijd unieke waterstof-pilot met vrijstaande monumentale panden die allen bewoond zijn.

Lees meer...

‘Liever isoleren dan zonnepanelen’

Isolatie is op dit moment een betere  manier om de energierekening te verlagen dan de aanleg van zonnepanelen. De levertijden voor zonnepanelen zijn ondertussen zo lang dat ze pas volgend voorjaar geld gaan opleveren.

Lees meer...

NVDE vindt Ontwerp Beleidsprogramma Klimaat ‘smakelijke menukaart’

Vakbeurs Energie-partner NVDE is tevreden met het Ontwerp Beleidsprogramma Klimaat van minister Jetten. “De komende zomer is al bepalend.”

Lees meer...

‘Steeds meer zorgen over hoge energieprijzen’

Een groeiend aantal bedrijven en organisaties maakt zich zorgen over de hoge energieprijzen. De bereidheid om te investeren in duurzame maatregelen neemt daardoor toe.

Lees meer...

Ook een ventilatie-unit kan al circulair zijn

Klimaatmissie Nederland zocht een energiezuinig en circulair ventilatiesysteem voor grootschalige woningrenovaties. Jaga ontwierp een circulaire ventilatie-unit.

Lees meer...

Terug van weggeweest: vakbeurzen MONUMENT en RENOVATIE

Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch – eindelijk – weer de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT plaats. Hun laatste edities dateren inmiddels uit het pre-corona tijdperk, maar tenminste 2 voortekenen zijn goed: een volgepakte beursvloer en een fantastisch kennisprogramma.

Lees meer...

Enorme batterij kan emissieloos bouwen versnellen

Met vastestoftechnologie bouwt Big Ass Battery reusachtige batterijen waarmee op bouwplaatsen zwaar elektrisch materieel kan worden opgeladen. Compacter dan bestaande systemen en veel brandveiliger, verzekert het Brabantse bedrijf.

Lees meer...

Biedt waterstof de oplossing in de energiecrisis?

De energieprijzen waren nog nooit zo hoog. Dat biedt kansen voor groene waterstof. Maar is het mogelijk die nieuwe techniek te versnellen?

Lees meer...

‘Batterijen bij zonneparken enorme meerwaarde’

Batterijen bij zonneparken zorgen ervoor dat er meer zonnepanelen geplaatst kunnen worden op dezelfde netaansluiting en dat er minder stroom ‘weggegooid’ hoeft te worden.

Lees meer...

'Gisteren was onze duurzame energie op'

'Als we alles wat we produceren achter elkaar zouden gebruiken, was op maandag 21 februari 2022 alle duurzame energie in Nederland ‘op’.

Lees meer...

CO² reductie door HVAC-integratie (advertorial)

Wist je dat het integreren van airco systemen kan leiden tot een energiebesparing van meer dan 30%?

Lees meer...

Voorkomen van kostbaar energieverlies met Aerofoam isolatie (advertorial)

Wist u dat er in Nederland ongeveer 125 PJ (petajoule) aan restwarmte vrijkomt met een temperatuur van meer dan 100˚C? Hier is nog niet eens de overtollige warmte uit bijvoorbeeld datacenters meegenomen, dus het werkelijke getal aan restwarmte ligt zelfs hoger.

Lees meer...

De klimaatspagaat: we doen niet wat goed voor ons is

Om klimaatverandering af te remmen en daarmee onze soort te redden is snelle actie vereist. Maar dat doen we in onvoldoende mate. Zie daar de klimaatspagaat.

Lees meer...

‘Hybride warmtepomp perfecte transitietechnologie’

Een hybride warmtepomp levert een significante besparing op aan aardgasverbruik en draagt zo direct bij aan het verminderen van CO₂-emissie. Ook heeft dit type warmtepomp een hoge dekkingsgraad én een Seasonal Coefficient of Performance (SCOP) van gemiddeld 4.3.

Lees meer...