Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2022

‘Eerste zuivere waterstofketel voor commerciële toepassing klaar voor veldtesten’

BDR Thermea Group, moederbedrijf van onder andere ketelmerken Remeha, BAXI, De Dietrich en Brötje, bereidt zich voor op de eerste real-life proeven van ketels op zuivere waterstof voor commerciële toepassingen.

Lees meer...

Gelijkwaardigheidsverklaring voor collectieve warmtepomp

Voor het eerst kunnen wooncomplexen met collectieve cv-ketels zonder grote aanpassingen aan het aangiftesysteem vervangen worden door een hoog temperatuur lucht/water warmtepomp.

Lees meer...

‘Wat in 75 jaar is opgebouwd, moet in 25 jaar worden verdubbeld’

“Daar waar onze energie infrastructuur in de afgelopen 75 jaar is opgebouwd tot wat die nu is, zullen we de capaciteit ervan in de komende 25 jaar minstens moeten verdubbelen, misschien wel verdriedubbelen. Dat lukt niet met alleen een grote zak geld.”

Lees meer...

80 Procent energie besparen met innovatieve airco

De Innovative Energy Solutions Award was dit jaar voor Energiedamwand Nederland. In 2021 won de ICECUBE van het Nederlandse bedrijf Dutch Climate Systems (DCS). Hoe vergaat het hen een jaar later?

Lees meer...

‘Beter vooruit kijken bij aanleg energie-infrastructuur’

Nederland staat voor grote investeringen in de energie-infrastructuur. De afgelopen maanden laten niet alleen onze afhankelijkheid van gas zien, maar ook dat betaalbare en betrouwbare energievoorzieningen van cruciaal belang zijn voor iedereen.

Lees meer...

Nationale Energie Week weerspiegelt marktsentiment

Den Bosch was vorige week weer het jaarlijkse zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland. Met als terugkerend thema Samenwerken in Transitie waren de Brabanthallen meer dan ooit de place to be voor iedereen die vanuit professioneel perspectief betrokken is bij de ontwikkeling en verduurzaming van gebouwd, mobiel en industrieel Nederland.

Lees meer...

Ruim de helft van de kantoren niet klaar voor energielabel C

Naar schatting heeft ruim de helft van de kantoren in Nederland nog geen energielabel C of beter. Maar de tijd begint te dringen. Per 1 januari 2023 moeten kantoren aan deze nieuwe verplichting voldoen.

Lees meer...

‘Na Masterclass Financiering weet je of je investor ready bent’

Innovatie in de energiesector vraag om investeringen. Maar hoe ziet het investeringslandschap eruit en met welke voorwaarden kun je waar aankloppen voor kapitaal?

Lees meer...

Maak uw bedrijf toekomstbestendig met de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de MIA\Vamil

Behalve een lagere energierekening kunnen energiezuinige en duurzame investeringen u ook fiscale voordelen opleveren via de Energie-investeringsaftrek en de MIA\Vamil. Een deel van de kosten voor deze investeringen mag u aftrekken van de fiscale winst (EIA en MIA) en/of vrij afschrijven (Vamil).

Lees meer...

Hoe vol is het net nu werkelijk?

De energietransitie lijkt vast te lopen op het elektriciteitsnetwerk. Maar hoe vol is dat netwerk nu echt? En wat is eigenlijk vol? In het kennisprogramma van de vakbeurs Energie maakt Henry Lootens namens Fedet daar een aantal kritische kanttekeningen bij en daagt hij de sector uit om flexibeler te worden, maar ook om anders te gaan werken.

Lees meer...

Award voor de beste energie-innovatie

De energietransitie zet aan tot allerlei innovaties. Drie van die innovaties maken kans op de Innovative Energy Solution Award 2022. De drie genomineerden pitchen hun product tijdens de Vakbeurs Energie op dinsdag 11 oktober van 16.00 tot 16.30 uur.

Lees meer...

“Zonder het bestuur van de VvE’s was het niet gelukt”

Woningcorporatie Eigen Haard en de VvE’s Senso 1 en 2 staan aan het begin van een renovatie. Namelijk 935 Amsterdamse woningen in portiekflats aardgasvrij-ready maken. Gezamenlijk bezit van woningcorporatie en VvE’s in de wijk Holendrecht maakt de renovatie extra uitdagend.

Lees meer...

Battery as a service: Circulaire opslagoplossingen voor optimaal energieverbruik

Battery as a Service B.V. (BaaS B.V.) is ongeveer 2 jaar geleden gestart door Arne Eindhoven en Jeroen van der Werff. Zij gebruiken ongebruikte loodaccu’s uit datacentra om een lokale energieopslag voor het mkb te genereren.

Lees meer...

Vakbeurs Energie brengt oplossingen dichtbij

Energietekorten, prijsstijgingen en leveringsonzekerheid. Woningnood en de stikstofcrisis. Afgaand op de dagelijkse berichtgeving lijkt Nederland tot op het bot verdeeld. Heel anders is dat beeld op Vakbeurs Energie - tijdens de Nationale Energie Week in Den Bosch.

Lees meer...

Nieuwe handreiking voor installateurs: netinpassing en opslag bij zonnestroom

De file op het elektriciteitsnet (netcongestie) is maatschappelijk niet meer weg te denken. De impact ervan is soms groot en overheid, netbeheerders en initiatiefnemers zetten alle zeilen bij. De markt verwacht hierin steeds meer advies van installateurs bij het ontwerp en de installatie van zonne-energie-systemen, signaleert Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Lees meer...

PIF isolatie: hoge isolatiewaarde, lagere arbeidskosten én schoon werken

Reflex isolatiefolie B.V. maakt reflecterende isolatiesystemen. Met de merken PIF Isolatie en PIF Home levert zij gecertificeerde systemen voor zowel de zakelijk als de particuliere markt.

Lees meer...

Etherma: design infraroodverwarming voor de badkamer

Badkamers kunnen het beste verwarmd worden middels een combinatie van elektrisch vloerverwarming en infraroodpanelen. Als het infraroodpaneel ook nog eens voor warme handdoeken zorgt, is het comfort optimaal.

Lees meer...

‘Aanvragen duurzaamheidssubsidies verdubbelt’

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verwacht dat het aantal subsidieaanvragen binnen de ISDE-regeling voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers dit jaar verdubbelt tot 80.000 stuks.

Lees meer...

‘Energietransitie vereist betere afspraken over data’

In de energietransitie spelen data een cruciale rol: geen stroom zonder data. Overheid en sectorpartijen hebben echter nog veel te doen voordat het gebruik van data bijdraagt aan een maatschappelijk verantwoorde energietransitie, concludeert het Rathenau Instituut.

Lees meer...

TVVL nieuwe kennispartner

Met trots presenteren we kennisplatform TVVL als nieuwe kennispartner tijdens de Vakbeurs Energie. TVVL verzorgt drie dagen een inhoudelijke programmering op de beursvloer.

Lees meer...

Bezoekersregistratie Vakbeurs Energie 2022 geopend

Vandaag opende beursorganisator 54events de bezoekersregistratie van Vakbeurs Energie. Die vindt  plaats op 11, 12 en 13 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch, gelijktijdig met Zero Emission | Ecomobiel en de vakbeurzen PTREFAB en Industrial Heat & Power.

Lees meer...

Technische bedrijven rekenen op fors hogere energierekening

Bedrijven in de technologische industrie zijn volgend jaar waarschijnlijk veel meer kwijt aan energiekosten. Volgens inkoopcombinatie Energy Services stijgt de stroomrekening volgend jaar met een factor vier.

Lees meer...

‘Helft Nederlandse stroom komt van zonnepanelen en windmolens’

Bijna de helft van de elektriciteit die Nederlanders in juni gebruikten is duurzaam opgewekt. Dat is een record, meldt energieleverancier Zonneplan na een analyse.

Lees meer...

Consortium NieuweWarmteNu! kan dankzij Groeifonds collectieve warmteprojecten realiseren

Met behulp van 200 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds kan NieuweWarmteNu! (NWN!) 26.000 huizen en gebouwen en ruim 800 hectare glastuinbouw van het aardgas af halen.

Lees meer...

Innovatieve energieschutting wint Amersfoortse duurzaamheidsprijs

VITBouw Installatietechniek uit Hoevelaken krijgt 50 duizend euro van de gemeente Amersfoort om het innovatieve idee voor een energieschutting te kunnen opschalen.

Lees meer...

Utrecht zet in op lokale energienetwerken

De gemeente Utrecht wil met meer zonnepanelen en slimme netoplossingen in 2030 drie keer zoveel zonne-energie opwekken als nu. Bedrijven met grote daken worden verplicht daar zonnepanelen op te leggen.

Lees meer...

‘Aandeel hernieuwbare energie in totale verbruik gedaald’

Het aandeel hernieuwbare energie op het totale energieverbruik in Nederland is vorig jaar gedaald, zo meldt het CBS.

Lees meer...

Na september eerste huizen met waterstof verwarmd

In Lochem begint in september 2022 een wereldwijd unieke waterstof-pilot met vrijstaande monumentale panden die allen bewoond zijn.

Lees meer...

‘Liever isoleren dan zonnepanelen’

Isolatie is op dit moment een betere  manier om de energierekening te verlagen dan de aanleg van zonnepanelen. De levertijden voor zonnepanelen zijn ondertussen zo lang dat ze pas volgend voorjaar geld gaan opleveren.

Lees meer...

NVDE vindt Ontwerp Beleidsprogramma Klimaat ‘smakelijke menukaart’

Vakbeurs Energie-partner NVDE is tevreden met het Ontwerp Beleidsprogramma Klimaat van minister Jetten. “De komende zomer is al bepalend.”

Lees meer...

‘Steeds meer zorgen over hoge energieprijzen’

Een groeiend aantal bedrijven en organisaties maakt zich zorgen over de hoge energieprijzen. De bereidheid om te investeren in duurzame maatregelen neemt daardoor toe.

Lees meer...

Ook een ventilatie-unit kan al circulair zijn

Klimaatmissie Nederland zocht een energiezuinig en circulair ventilatiesysteem voor grootschalige woningrenovaties. Jaga ontwierp een circulaire ventilatie-unit.

Lees meer...

Terug van weggeweest: vakbeurzen MONUMENT en RENOVATIE

Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch – eindelijk – weer de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT plaats. Hun laatste edities dateren inmiddels uit het pre-corona tijdperk, maar tenminste 2 voortekenen zijn goed: een volgepakte beursvloer en een fantastisch kennisprogramma.

Lees meer...

Enorme batterij kan emissieloos bouwen versnellen

Met vastestoftechnologie bouwt Big Ass Battery reusachtige batterijen waarmee op bouwplaatsen zwaar elektrisch materieel kan worden opgeladen. Compacter dan bestaande systemen en veel brandveiliger, verzekert het Brabantse bedrijf.

Lees meer...

Biedt waterstof de oplossing in de energiecrisis?

De energieprijzen waren nog nooit zo hoog. Dat biedt kansen voor groene waterstof. Maar is het mogelijk die nieuwe techniek te versnellen?

Lees meer...

‘Batterijen bij zonneparken enorme meerwaarde’

Batterijen bij zonneparken zorgen ervoor dat er meer zonnepanelen geplaatst kunnen worden op dezelfde netaansluiting en dat er minder stroom ‘weggegooid’ hoeft te worden.

Lees meer...

'Gisteren was onze duurzame energie op'

'Als we alles wat we produceren achter elkaar zouden gebruiken, was op maandag 21 februari 2022 alle duurzame energie in Nederland ‘op’.

Lees meer...

CO² reductie door HVAC-integratie (advertorial)

Wist je dat het integreren van airco systemen kan leiden tot een energiebesparing van meer dan 30%?

Lees meer...

Voorkomen van kostbaar energieverlies met Aerofoam isolatie (advertorial)

Wist u dat er in Nederland ongeveer 125 PJ (petajoule) aan restwarmte vrijkomt met een temperatuur van meer dan 100˚C? Hier is nog niet eens de overtollige warmte uit bijvoorbeeld datacenters meegenomen, dus het werkelijke getal aan restwarmte ligt zelfs hoger.

Lees meer...

De klimaatspagaat: we doen niet wat goed voor ons is

Om klimaatverandering af te remmen en daarmee onze soort te redden is snelle actie vereist. Maar dat doen we in onvoldoende mate. Zie daar de klimaatspagaat.

Lees meer...

‘Hybride warmtepomp perfecte transitietechnologie’

Een hybride warmtepomp levert een significante besparing op aan aardgasverbruik en draagt zo direct bij aan het verminderen van CO₂-emissie. Ook heeft dit type warmtepomp een hoge dekkingsgraad én een Seasonal Coefficient of Performance (SCOP) van gemiddeld 4.3.

Lees meer...