Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Adurolight

Exposant aan het woord: Adurolight

Bespaar met LED verlichting niet alleen op uw uitgaven, maar stimuleer daarnaast het biologische ritme van uw medewerkers met Human Centric Lighting.

Human Centric Lighting (HCL) is afgestemd op het bioritme van de mens. Zowel de kleurtemperatuur als de lichtintensiteit veranderen automatisch gedurende de dag. De kleurtemperatuur past zich bijvoorbeeld automatisch aan, hierdoor wordt het natuurlijk daglicht gedurende de dag gestimuleerd. Licht heeft invloed op ons als mens, zo heeft het onder andere invloed op de concentratie, motivatie, gezondheid en productiviteit.

Licht heeft invloed op diverse hormonen in ons lichaam, waaronder cortisol en melatonine. Het hormoon cortisol maakt het mogelijk om langere tijd alert te blijven. Melatonine helpt juist bij de controle van je slaap-waakcyclus. De hoeveelheid van de hormonen die geproduceerd worden gedurende de dag is afhankelijk van vele factoren, zoals onze biologische klok. Daarnaast heeft ook licht een belangrijke invloed op de productie van deze hormonen.

Human Centric Lighting kan de productie van de hormonen cortisol en melatonine stimuleren. Door de intensiteit en lichtkleur gedurende de dag aan te passen wordt natuurlijk daglicht gesimuleerd. Hierdoor worden de hormonen cortisol en melatonine op het juiste moment in het lichaam geactiveerd.

Human Centric Lighting kan het ritme van de mens ondersteunen waardoor concentratie en productiviteit verbeterd kunnen worden. Het wordt op dit moment al in verschillende situaties toegepast. Het onderwijs, kantoren, zorginstellingen en industrie maken bijvoorbeeld al gebruik van deze techniek.

Door het juiste licht wordt de concentratie van leerlingen verbetert en zorgt het voor optimale opnamen van de leerstof. Daarnaast kan warm licht juist voor ontspanning zorgen bij de leerlingen. Hetzelfde geldt voor bedrijven; medewerkers op kantoor zijn productiever en hebben minder last van de ‘dip’ rond de middag. Door daglichtsimulatie in zorginstellingen als ziekenhuizen en verzorgingstehuizen zorgt dit voor een betere kwaliteit van leven en bevordert het de gemoedstoestand. Bovendien zorgt het voor een hoger activiteitsniveau overdag en een betere nachtrust. Binnen de industriële sector kan het juiste licht de productie verhogen en vermoeidheid verminderen waardoor ongelukken en fouten worden verminderd. Uiteraard kan HCL zeer positief werken voor werknemers die in ploegendiensten werken. Het dagelijkse ritme kan in fases worden verschoven om de aanpassing naar nachtwerk te vergemakkelijken.

Daarnaast is Human Centric Lighting van Adurolight energiezuinig. De LED lampen verbruiken veel minder energie dan traditionele lampen. De lange levensduur van de lampen zelf zorgt er voor dat de verlichting praktisch onderhoudsvrij is. Vanaf 1 juli 2019 is de informatieplicht in werking getreden. Dit zorgt ervoor dat bedrijven en instellingen (die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar verbruiken) de extra verplichting hebben te melden welke energiebesparende maatregelen er zijn genomen, zoals het plaatsen van LED verlichting.

Dit najaar is HCL via Adurolight verkrijgbaar, in de vorm van o.a. Downlights en LED panelen. Deze zijn zeer geschikt voor kantoren, scholen en en ziekenhuizen. Hoe weet u welke verlichting u nodig heeft? Onze specialisten helpen u graag bij het kiezen van het juiste type LED verlichting. De hoeveelheid verlichting is natuurlijk ook belangrijk. Om deze reden werken wij met gratis lichtscans. Zo weet u direct welke, maar ook hoeveel verlichting nodig is in uw situatie.

Adurolight is van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober te vinden op Vakbeurs Energie, in stand C017 in Hal 4. Wilt u Vakbeurs Energie  bezoeken? Uw gratis ticket regelt u hier!

Ga terug