Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Monarch Nederland BV

Exposant aan het woord: Monarch Nederland BV

Met de nieuwe WWP LB biblok modulerende lucht/waterwarmtepomp zet Monarch – Weishaupt een nieuwe standaard.

In tegenstelling tot een monobloc of split-unit staat bij de biblok van Weishaupt alleen de verdamper en ventilator buiten opgesteld. “De compressor is geïntegreerd in de binnenunit,” zegt Jurgen Megens van Monarch. “Buiten draait dus alleen een ventilator, waarvan de bladen zijn geïnspireerd op de vorm van een uilenvleugel. Uilen staan immers bekend om hun geruisloze vlucht. Het geluidsniveau op een afstand van 1,5 meter bedraagt slechts 35 dBA in vollast. Dat is vergelijkbaar aan het omgevingsgeluid en ruimschoots onder de eisen voor nieuwbouw van 40 dBA op de erfgrens. Ook de binnenunit is optimaal geïsoleerd waardoor deze nagenoeg geruisloos functioneert.”

Psychologisch effect

Weishaupt heeft volgens Jurgen ook veel aandacht besteed aan het design van de buitenunit. “De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en geschikt voor plaatsing aan kustgebieden. Weishaupt maakt namelijk gebruik van een zogeheten BlueFin verdamper met hoge corrosiebescherming en gereduceerde vuilafzetting door de grotere openingen. De lamellen zijn overigens zodanig gepositioneerd dat het zicht op de ventilator wordt ontnomen. Dat heeft tevens een psychologisch effect; als je de ventilator niet ziet draaien, hoor je hem ook niet. Het grote oppervlak van de verdamper (45 m2) zorgt tot slot voor een efficiënte opname van energie uit de bron.”

Energiebeurs

De WWP LB (3-12 kW) met modulerende compressor is geschikt voor plaatsing in woningen en kleinere kantoorpanden. Jurgen: “Dankzij de EVI-technologie is de warmtepomp in staat om tapwater tot 60 graden Celsius op te warmen zonder elektrisch element. De warmtepomp is dus ook voor renovatieprojecten uitermate geschikt of voor situaties waar het niet mogelijk is om op lage temperatuur te verwarmen. De eerste exemplaren worden binnenkort geïnstalleerd in Nederland.” Geïnteresseerden kunnen het toestel ook bekijken op de stand van Monarch tijdens de Energiebeurs in Den Bosch van 8 tot en met 10 oktober aanstaande.

Monarch Nederland BV is van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober te vinden op Vakbeurs Energie, in stand D002 in Hal 3. Wilt u Vakbeurs Energie  bezoeken? Uw gratis ticket regelt u hier!

Ga terug