Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant op RENOVATIE: Isobouw

Exposant op RENOVATIE: Isobouw

“De groeiend toepassing van indak PV-panelen kan negatieve gevolgen hebben voor de houten onderconstructie. Enkele tips.”

“Zorg voor een goede ventilatie (tip 1). De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

  • Droging van het dak: Een dak moet goed kunnen ventileren om vocht van buiten en vanuit de woning van goot tot nok te kunnen laten drogen.
  • Naast droging van het onderdak geldt dat een goede ventilatie ook voor de koeling van de zonnepanelen zorgt. Sommige indak-systemen hebben een lagere opbrengst, tot zelfs -10%, door de hogere temperaturen.”

“Het dak moet voldoende waterdicht zijn (tip 2): Helaas is een waterdicht dak dat goed ventileert niet vanzelfsprekend. Vooral als de PV-panelen de waterdichte laag moet vormen is dat nog wel eens een uitdaging omdat aansluitingen tussen panelen waterdicht gemaakt worden en dat gaat ten koste van de ventilatie tussen de panelen.”

“Zorg voor een goede winddichtheid, ook bij stuifsneeuw (tip 3): Met name bij een combinatie met dakpannen zullen alle aansluitingen stuifsneeuwdicht gemaakt moeten worden zonder de ventilatie te verslechteren.”

“Esthetica (tip 4): Een indak-systeem moet ingebouwd kunnen worden zodat het gelijk met de dakpan komt te liggen. Enige flexibiliteit in hoogte is wenselijk. Überhaupt is een combinatie met dakpannen wenselijk en vaak onvermijdelijk.”

“Met SlimFix Solar dakelementen kunt u op eenvoudige wijze aan deze eisen voldoen. Op de gepatenteerde waterkerende onderlaag kunnen direct alle gangbare systemen worden bevestigd. De dakconstructie is volkomen waterdicht. De vormgeving zorgt voor een gegarandeerde ventilatie van de onderconstructie en een optimale ventilatie en koeling van de zonnepanelen.”

Isobouw is van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei te vinden op RENOVATIE 2019, in de Brabanthallen in Den Bosch. Gratis toegang tot die beurs regelt u hier.  

Ga terug