Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Pitch: Skoon Energy - Software tools versnellen energietransitie


Skoon Energy draagt bij aan een versnelling van de energietransitie met software en businessmodellen voor mobiele batterijen en waterstof generatoren.

Een video van deze pitch staat onderaan deze pagina.

“Grote complexe apparatuur, hoge investeringskosten en een doolhof aan mogelijkheden. De transitie naar schone mobiele energie staat voor grote uitdagingen!”, opende Peter Paul van Voorst tot Voorst, oprichter van Skoon Energy, zijn technologie pitch tijdens Energie Storage Day 2020 online.

Versnelling

“Met Skoon Energy dragen wij bij aan een versnelling van de energietransitie met software en businessmodellen voor mobiele batterijen en waterstof generatoren. Havens, bouwplaatsen, filmsets en nog veel meer gebruikers, kunnen nu overschakelen naar emissieloze alternatieven voor tijdelijke energievoorziening”, aldus Van Voorst tot Voorst.

“Met ons team gemotiveerde professionals, maken we dit mogelijk dankzij twee softwareoplossingen. Allereerst halen we de complexiteit uit de transitie-opgave door het bieden van software tools die het beheer van schone mobiele energieoplossingen eenvoudig maakt. Operaties, boekingen en financiën in één! Dit legt het fundament voor een bliksemsnelle groei van het aantal schone energie oplossingen, zoals verschillende soorten mobiele batterijen en waterstof generatoren.”

Deelplatform

“Om deze bliksemsnelle groei naadloos te laten aansluiten bij de markt, beheren wij Skoon Sharing. Dat is ’s werelds eerste deelplatform voor schone mobiele energie”, aldus Van Voorst tot Voorst. “Hier brengen wij energiegebruikers van allerlei achtergronden, types, frequenties en locaties in nauw contact met het snelgroeiende palet aan oplossingen voor hun energievraag. Zo garanderen we als sector dat er voor elk type energievraag een passende en betaalbare schone energie oplossing beschikbaar komt.”

Vakbeurs Energie

Om de voordelen van energieopslag te laten zien, ontwikkelt Skoon Energy samen met de beursorganisatie een concept met mobiele batterijen. “We hopen volgend jaar een aantal stands te voorzien van elektriciteit uit mobiele batterijen, die normaal op de bouwplaats staan. Idee is dat deze batterijen centraal worden geladen met duurzame energie en dan in enkele stands worden geplaatst”, aldus Van Voorst tot Voorst.

Hij besluit: “Mobiele energie van draagbaar, aanhanger of container formaat, sluit jij je ook aan bij onze missie om dit schoon, toegankelijk en betaalbaar te maken? Dan horen we graag van je!”

Ga terug