Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Prefab no-brainer naast Vakbeurs Energie

 

Voor het eerst vindt Vakbeurs Energie plaats gelijktijdig met Prefab, een nieuwe beurs voor professionals in off-site bouwen en renoveren.

In de bouw- en renovatiesector wordt volop geïnnoveerd. Dat moet ook wel, gezien het grote tekort aan arbeidskrachten en de opgave die voortvloeit uit de gemaakte bouw- en klimaatafspraken. Industrialisatie, modulair bouwen, digitalisering en pre-fabricage (samen: prefab) zijn ontwikkelingen die daarbij heel goed kunnen helpen.

Vakbeurs en kennisplatform Prefab draagt bij aan kennisdeling en zakendoen en ondersteunt daarmee de doorontwikkeling van prefabricatie in de bouw- en installatiesector. Het is de meest up-to-date en complete vakbeurs op het gebied van off-site binnen de burgerlijke – en utiliteitsbouw en stimuleert daarmee expliciet innovatie en verbinding binnen de B&U.

Met gebouwde omgeving als één van de thema’s op Vakbeurs Energie en de rol van prefabricage in bouwen, renoveren en installatie in de energietransitie, is het verband tussen beide beurzen een no-brainer. Innovaties en ontwikkelingen op Energie tonen al veelvuldig een geprefabriceerde karakter en met Prefab wordt dit verder kracht bij gezet.

Net als Vakbeurs Energie, biedt ook Prefab een breed inhoudelijk kennisprogramma – in samenwerking met haar partners, met thema’s als aannemerloos bouwen, hoogbouw, industrialisatie in de bouw en installatie, 3D printing en industrieel bouwen met beton, hout en metaal.

Prefab is – net als Vakbeurs Energie – een initiatief van 54events, organisator van events in thematiek de energietransitie raken. 

Ga terug