Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

BENG uitgesteld tot 1 januari 2021

 

Duidelijkheid over het nieuwe stelsel voor de energieprestatie van gebouwen: de grenswaarden voor BENG zijn definitief gepubliceerd en de invoeringsdatum wordt uitgesteld.

Op de laatste dag voor Kerstmis 2019 waren al de definitieve grenswaarden gepubliceerd voor de BENG-indicatoren voor nieuwbouw van gebouwen. Deze zijn gelijk aan wat eerder medio 2019 gepubliceerd is. Op 9 januari is ook de ingangsdatum bekend gemaakt: 1 januari 2021. Oorspronkelijk was 1 juli 2020 als invoeringsdatum aangehouden.

De software is echter later dan verwacht gereed en verschillende marktpartijen hebben aangedrongen op voldoende voorbereidingstijd voor de nieuwe systematiek. De minister had hiervoor eerder een periode van ten minste een half jaar toegezegd. In dat licht bezien is het uitstel een logische stap. Gelijk met de BENG-eisen wordt ook de nieuwe bepalingsmethode NTA 8800 aangewezen. Deze methode gaat ook gelden als basis voor het Energielabel en voor de EPV.

Meer lezen over BENG en NTA 8800.

Vakbeurs Energie besteedt dit jaar ook aandacht aan de BENG-eisen. In de loop van dit jaar zal bekend worden welke workshops en exposanten ingaan op de gevolgen van de BENG-eisen en beschikbare oplossingen.

Ga terug