Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Bouwsysteem onder Energie Prestatie Garantie

House Energy Optimum (HEO) is een nieuwbouwsysteem voor ontwikkelaars, aannemers en woningbouwcorporaties om BENG, energieneutraal en NOM te bereiken.

BouwGarant-aannemers die nieuwbouwwoningen met HEO realiseren, kunnen hierop nu een Energie Prestatie Garantie afgeven. Eerder was dit al mogelijk voor deelnemers van SWK.

HEO is een geïntegreerd bouw- en installatiesysteem en een initiatief van de Vakbeurs Energie-deelnemers ATAG Verwarming, Duco Ventilation & Sun Control, Jaga en Ubbink. Ook Kingspan Insulation en Kingspan Unidek, deelnemers aan de vakbeurs RENOVATIE,  zijn bij HEO betrokken. Uitgangspunt is een optimale balans tussen betaalbaarheid en prestaties van de woning door bouwkundige en installatietechnische maatregelen naadloos op elkaar af te stemmen. Door gebruik te maken van HEO, weten woningcorporaties, ontwikkelaars en bouwers al in de ontwerpfase dat hun koop- of huurwoningen gegarandeerd energiezuinig, comfortabel en gezond worden.

Energie Prestatie Garantie

Naast SWK biedt nu ook BouwGarant een Energie Prestatie Garantie op het HEO-systeem. Deze is op maat naar de individuele woonsituatie van de toekomstige bewoner. SWK en BouwGarant gaan daarbij niet uit van klimaatgemiddelden maar van gemeten weervariabelen. Door big data krijgen corporaties en huiseigenaren een harde en verzekerde garantie op de gebouwgebonden prestaties van de woning. Wanneer een bouwondernemer onverhoopt in financiële problemen raakt, kunnen bewoners of corporaties een beroep doen op de verzekeraar van BouwGarant en SWK.

De Energie Prestatie Garantie kunnen deelnemers van BouwGarant en SWK aanbieden wanneer zij voldoen aan extra eisen bovenop de algemene eisen voor deelnemers. De aanvullende garantie wordt geboden op het gebouwgebonden energiegebruik voor verwarming, koeling, ventilatie en de bereiding van warm tapwater.

Lagere hypotheeklast

Kopers hebben met de Energie Prestatie Garantie de zekerheid van een lage energierekening en een lagere hypotheeklast. Dankzij het energieprestatiegarantiecertificaat kunnen geldverstrekkers 25.000 euro buiten beschouwing laten bij het vaststellen van de financieringslast. Dit geldt voor alle hypotheekverstrekkers en is vastgelegd in de Tijdelijke regeling hypothecair krediet.

Aansprakelijkheid wordt kans

De geïntegreerde pre-engineering van HEO hoeft in de praktijk alleen nog maar projectspecifiek te worden toegepast. 85% van het voorwerk is al verricht. Deze integrale benadering zorgt voor een betere ontwerp- en bouwkwaliteit. De kwaliteit van de woning wordt in het kader van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) door een onafhankelijke kwaliteitsborger gecontroleerd. Door de integrale afstemming bespaart HEO bovendien aanzienlijk op ontwerp- en bouwkosten.

Meer informatie en een gratis White paper over Kwaliteitsborging en Energie Prestatie Garantie vindt u op www.bouwheo.nl.

   

Vakbeurs Energie staat ook in 2021 garant voor zo'n 10.000 vierkante meter aan innovatie en kennisdeling. Houd onze nieuwsbrieven en (zakelijke) social media-kanalen in de gaten voor updates en meer informatie!

Ga terug