Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Verticale warmtepompradiator

 

Radson, merk van Purmo Group en deelnemer aan Vakbeurs Energie, introduceert een nieuwe warmtepompradiator, de verticale variant van de Ulow-E2 H.

De verticale warmtepompradiator Ulow-E2 V is een innovatieve en duurzame oplossing voor een comfortabel binnenklimaat. Deze levert in combinatie met vloerverwarming een optimaal warmterendement in woningen. De verticale variant van de Ulow-E2 H warmtepompradiator werkt op ultra lage temperaturen met ondersteuning van ventilatoren. Een verticale radiator bespaart plaats en maakt hierdoor optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in woningen.

Lage watertemperatuur

De Ulow-E2 V is een radiator die al over voldoende vermogen beschikt met een zeer lage watertemperatuur van 30 tot 35°C. Jan-Willem Plukaard, verkoopleider Nederland van Radson, legt uit dat de Ulow-E2 V staat voor de combinatie van twee warmtetypes, namelijk stralingswarmte met versterkte convectiewarmte: “De Ulow-E2 is de enige radiator die reactief, dus snel en flexibel, kan verwarmen met een lage temperatuur. Ter illustratie: een slaapkamer van 12 m2 verwarmen van 18,5 naar 20 graden duurt met vloerverwarming normaliter 3 uur. Met de nieuwe Ulow duurt dit in comfort modus maar 60 minuten en in de boost modus slechts 30 minuten. Op deze manier kan met een ultra lage temperatuur van 35°C in combinatie met vloerverwarming een comfortabele temperatuur worden gehaald.”

Ook koelen

Met deze radiator kunt u in de zomer ook koelen. “Ultra lage temperaturen betekenen minder energieverbruik met minder CO2-uitstoot”, zegt Plukaard. “De verticale variant is met name geschikt als ruimte beperkt is, bijvoorbeeld bij RENOVATIEprojecten of bij een aanbouw als de eindgebruiker warmtebeheersystemen met lage temperaturen wil toepassen en er niet overal vloerverwarming kan worden gelegd”, geeft Plukaard aan.

Compatibel met iedere warmtepomp

De Ulow-2E V is compatibel met elke warmtepomp en is snel te monteren dankzij voormontage en middenaansluiting. De verticale warmtepompradiator is te koppelen aan de centrale Touch E3 zoneregeling van Radson, waardoor verschillende zones van de woning, dus ook de badkamer of de slaapkamer, die via een app zijn aan te sturen. Het grote voordeel is dat deze radiator is aan te sluiten op elk type warmtepomp. “We geven ook advies welke warmtepomp het beste aansluit op het klimaatbeheerssysteem van Radson”, zegt Plukaard. 

Plukaard geeft aan dat intensieve samenwerking met de installateur een belangrijk aspect is voor een duurzaam klimaatcomfort in een woning. “Bij voorkeur gaan we al tijdens de ontwerpfase samen zitten met de installateur om de tekeningen te bespreken voor de juiste oplossing. Hieruit volgt een warmteadviesberekening of warmteplan voor elke ruimte in een woning, gepersonificeerd op de wensen van de bewoner, waarop de producten van Radson worden afgestemd.”

“Innovaties in de klimaatbeheerstechniek volgen elkaar in een rap tempo op. Daarom vinden wij het belangrijk dat we de installateur zo goed mogelijk adviseren en meenemen in de nieuwe technieken die wij als fabrikanten in onze producten onderbrengen”, besluit Plukaard.

Ga terug