Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Warmtepompen met connectiviteit

 

NIBE introduceerde de nieuwe S-serie warmtepompen. Deze zijn gebaseerd op een nieuw hard- en softwareplatform, waarbij connectiviteit centraal staat.

De geavanceerde S-serie omvat onder meer water/water warmtepompen, lucht/water warmtepompen, bijbehorende binnenunits en diverse accessoires. Alle producten uit de S-serie zijn gebaseerd op een geheel nieuw hard- en softwareplatform waarbij connectiviteit centraal staat.  

Slimme toekomst 

Met de nieuwe S-serie zet NIBE een belangrijke stap op weg naar de slimme toekomst. Daarbij is alles in een intelligent netwerk met elkaar verbonden en maakt smart technologie het leven makkelijk. De warmtepompen van de S-serie beschikken daarom standaard over een geïntegreerde wifi-antenne voor draadloze communicatie – met een smartphone of tablet – of via een router met het internet. NIBE stelt hiervoor bovendien een volledig vernieuwd online platform beschikbaar: myUplink. Het beheren en bedienen van de warmtepompen op afstand wordt hierdoor nóg makkelijker, sneller en gebruikersvriendelijker. Zo wordt elk huis met de nieuwe S-serie een toekomstbestendig Smart Home. 

Vanzelfsprekend is ook het design van de nieuwe S-serie onderscheidend: Scandinavisch strak, stijlvol en tijdloos. Ook zijn de warmtepompen standaard voorzien van een greeploze deur (push-to-open) en – net als de bijpassende ruimtethermostaat – een gebruiksvriendelijk touchscreen met swipe-functie. 

myUplink 

Voor de nieuwe S-serie stelt NIBE een volledig vernieuwd online platform voor smartphones, tablets en pc’s beschikbaar. Met de handige myUplink-app hebben consumenten altijd en overal inzicht in de actuele status van hun warmtepomp en kunnen ze op afstand de cv-verwarming en de bereiding van warmtapwater regelen. De consument krijgt zowel inzicht in de geleverde energie als in modern bedieningsgemak.  

myUplink PRO 

Installateurs kunnen – indien nodig – op afstand in de warmtepomp kijken en hebben door het nieuwe platform nog meer inzage in het correct functioneren van het toestel. Ook is monitoring en beheer op afstand nóg handiger gemaakt. Krijgt de installateur bijvoorbeeld een telefonische melding dat een klant minder comfort ervaart, dan kan heel snel op afstand worden beoordeeld of de warmtepomp naar behoren functioneert. De installateur krijgt dus veel meer informatie dan voorheen en kan makkelijker een analyse maken. 

Alle producten uit de S-serie 

  • NIBE S1255 (PC). Modulerende combi water/water warmtepomp met een geïntegreerde boiler. Leverbaar in drie vermogens (1,5-6, 3-12 en 4-16 kW) en met ingebouwde module voor passieve koeling. 
  • NIBE S1155 (PC). Modulerende solo water/water warmtepomp. Leverbaar in drie vermogens (1,5-6, 3-12 en 4-16 kW) en kan voor tapwatercomfort op maat worden gecombineerd met een losse boiler, zoals de NIBE BA-ST spiraalboiler of de nieuwe NIBE VPB S200 of VPB S300. Voorzien van ingebouwde module voor passieve koeling (PC). 
  • NIBE S2125. In het derde kwartaal 2020 introduceert NIBE deze modulerende monoblock lucht/water warmtepomp. Maakt gebruik van koudemiddel R290 (propaan) met extreem lage GWP-waarde van 3. De geleverde aanvoertemperatuur tot 73°C en de zeer stille werking maken deze nieuwe warmtepomp met name interessant voor bestaande bouw. 

Vakbeurs Energie

NIBE Energietechniek BV zal op Vakbeurs Energie de S-serie tonen, alsmede talrijke andere noviteiten

Ga terug