Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

D66: Vol inzetten op isolatie, warmtepompen en warmtenetten

D66: “Vol inzetten op isolatie, warmtepompen en warmtenetten”

Om in 2050 aan de afspraken van het klimaatakkoord over de verduurzaming van de gebouwde omgeving te voldoen, moet het verduurzamingstempo omhoog. Waar liggen volgens uw partij de twee hoogste prioriteiten en waarom?

“D66 wil dat iedereen schoon, comfortabel en betaalbaar kan wonen. Daarom trekken we miljarden uit om verduurzaming goedkoper te maken: we zetten vol in op isolatie, warmtepompen en warmtenetten. Met onze plannen kunnen maar liefst 3,3 miljoen extra woningen worden verbeterd. Ook wordt er tot 2030 jaarlijks 1,1 miljard euro bespaard op de energierekening van mensen thuis. Dat is heel belangrijk. Zo  zetten we stappen op weg naar schonere woningen en doen we een flinke schep bovenop de inzet in het Klimaatakkoord.”

“Daarnaast wil D66 meer gebruik maken van innovatie en schonere bouwconcepten. Op dit moment wordt nog te ouderwets gebouwd: steentje voor steentje en met vervuilende vrachtwagens die af en aan rijden op de bouwplaats. Dat kan schoner. Grootschalige houtbouw kan een fikse CO2-besparing opleveren en met het prefabriceren van huizen in de fabriek kan er snel en schoon worden doorgebouwd, zonder bouwmaterialen of tijd te verspillen.”