Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

GroenLinks: Er komt een isolatieprogramma

GroenLinks: “Er komt een isolatieprogramma”

Om in 2050 aan de afspraken van het klimaatakkoord over de verduurzaming van de gebouwde omgeving te voldoen, moet het verduurzamingstempo omhoog. Waar liggen volgens uw partij de twee hoogste prioriteiten en waarom?

“We gaan miljoenen woningen verduurzamen. Bijvoorbeeld door te isoleren en zonnepanelen aan te leggen. Dat is goed voor het klimaat en de energierekening.”

“Zoals wij in de Green New Deal voor Nederland hebben beschreven zetten we in op isolatie. Energie die we besparen, hoeven we ook niet op te wekken. Er komt een isolatieprogramma (€4 miljard uit het Klimaatfonds) zodat mensen subsidie krijgen voor het isoleren van hun huis. Ook wordt het Warmtefonds uitgebreid waardoor het heel goedkoop en aantrekkelijk wordt voor iedereen, ongeacht inkomen, om geld te lenen om te isoleren.”

“We schaffen de verhuurdersheffing af, in plaats daarvan moeten woningcorporaties investeren in het bouwen van huizen en het verduurzamen van woningen. Dat betekent dat bestaande woningen sowieso geïsoleerd worden, en afhankelijk van de wijkplannen kan het ook betekenen dat er bijvoorbeeld een warmtepomp wordt geplaatst. Op die manier wonen mensen in sociale huurwoningen comfortabeler en wordt de energierekening lager.”

“Particuliere verhuurders worden verplicht te isoleren. We gaan (hybride) warmtepompen verplichten waar en wanneer dat kan zodat er minder aardgas gebruikt hoeft te worden voor het opwarmen van huizen.”