Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Column: Energieneutraal van woning tot wijk

 

Volgens Ben Pol van ABB komen we alleen écht verder als we actief meegaan in alle ontwikkelingen volgend op het Klimaatakkoord.

“De energieambitie van Nederland is groot. Kabinet, bouwsector en wooncorporaties hebben deze verwoord in het Klimaatakkoord. De aanpak van de energietransitie speelt zich, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, niet alleen af op woning niveau. Er wordt ook gekeken naar en gewerkt aan veranderingen op straat-, buurt- en wijkniveau

Momenteel worden er al grote stappen gezet richting energieneutraliteit binnen die straten en wijken. Zelfs naar energieproducerend. Van NOM-woningen tot energie (over)produceren, bufferen en delen. Echter zijn het slechts eerste stappen, en dan ook nog vaak in de vorm van pilotprojecten.

Als we niet afwachten maar nu meedoen, leren we en komen we echt verder. En hoewel nog op vele terreinen winst zal worden geboekt door technologische innovatie, zijn ook de ambities van de centrale en lokale overheden van groot belang. Zij zullen vanuit een goede visie de juiste keuzes op korte en middellange termijn moeten maken.”

Klik hier voor ABB's whitepaper!

Ben Pol is manager business development bij ABB. ABB is exposant op Vakbeurs Energie en dus van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober te vinden in de Brabanthallen in Den Bosch (hal 6, stand A.030). Vakbeurs Energie is gratis te bezoeken door middel van voorregistratie.

Ga terug