Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Corporatiedag Energietransitie Case 2: RVO


De kosten-batenafweging van verduurzamingsinvesteringen door de corporatiesector en de rekenkern (ontwikkeld door TU Eindhoven).

>> Korte route naar inschrijven voor de Corporatiedag Energietransitie

“De rekenkern. Verduurzaming van bestaande woningen aan de hand van dynamische modellen en een supercomputer om energietransitie goedkoper en kwalitatief beter te maken. Voor individuele woningen en brede uitrolbaarheid ten behoeve van standaardisatie.”

De rekenkern wordt goed toegelicht in dit filmpje.

  • Welke keuzes zijn er voor de huursector bij de energietransitie?
  • Kosten-baten afweging
  • Lessons Learned: hoe heeft de Alliantie dit aangepakt?

Waarom de Alliantie meedoet, volgens Renske Zwart

“Wij verwachten dat deze rekenkern ons gaat helpen om de juiste combinatie aan maatregelen te kunnen kiezen om zo een comfortabele woning te kunnen opleveren, die ook nog eens betaalbaar is.

Wij zijn erg enthousiast over wat we tot nu toe hebben gezien en hopen daarom ook dat meerdere corporaties aan zullen sluiten zodat dit verder kan worden uitgewerkt.

Het laat goed zien dat alleen isoleren niet de beste optie is, maar dat streven naar de goede samenhang van maatregelen pas echt leidt tot een fijn en betaalbaar huis.”

Spreker is (dus) Renske Zwart, manager wonen Gooi & Vechtstreek bij de Alliantie. Side-kick is Constan Custers, adviseur bij RVO.

Corporatiedag Energietransitie

Bovenstaande is 1 van de 4 cases tijdens de Corporatiedag Energietransitie 2021. Die vindt plaats tijdens Vakbeurs Energie, op dinsdag 12 oktober van 13:00 tot 18:00 uur in Congrescentrum 1931, Limousin 1 (nabij de Brabanthallen). De Corporatiedag Energietransitie 2021 is voor medewekers van woningcorporaties en gemeenten. Organisaties die producten, diensten of advies leveren aan woningcorporaties betalen een toegangsfee t.w.v. € 495,- excl BTW. Hier staat meer informatie.

Ga terug