Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

De Whisper Air van Spirair Luchttechniek

De Whisper Air is ontworpen voor decentrale ventilatie en creëert een gezond binnenklimaat.

De Whisper Air is een ultra-stil systeem, met een geluidsniveau van maximaal 35 dB. Alleen daarom al is deze unit uitermate geschikt voor klaslokalen. De Whisper Air garandeert een continue aanvoer van verse, frisse lucht, waardoor het CO2-niveau optimaal blijft.

Schone, frisse lucht is van vitaal belang voor het welzijn van leerlingen en docenten op school. Onfrisse, bedompte lucht, veroorzaakt door een te hoge CO2-concentratie, kan leiden tot een vermindert leervermogen en lichamelijke klachten. Leerlingen en docenten brengen veel tijd door in klaslokalen. Een gezond binnenmilieu is daarom een must voor hen. Door een lokaal goed te ventileren, kan het concentratievermogen toenemen en kunnen gezondheidsklachten verminderen.

Tests wijzen uit dat met het gebruik van de Whisper Air de CO2-concentratie in 97% van de gebruikstijd aan de Frisse Scholen Eis voor Klasse B (<950ppm) voldoet en zelfs 76% aan de eis voor Klasse A(<800ppm).

Ventileren kan door de ramen lekker open te gooien, alleen dan gaat er warmte verloren en komt er ongefilterde buitenlucht binnen. Doordat er geen ramen meer open hoeven, is de unit zeer energiebesparend, met een warmte terugwin rendement tot 90%.

De Whisper Air is ontworpen voor decentrale ventilatie en kan daarom in bestaande ruimtes geïnstalleerd worden, zonder dat er een uitgebreid ventilatiesysteem ontworpen hoeft te worden. Ideaal voor scholen, maar ook voor kantoren en andere grote ruimtes.

Spirair neemt als exposant deel aan Vakbeurs Energie, van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch, en is daar te vinden in Hal 3, op standnummer B.002.

 

Ga terug