Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Samsom, Verhagen, Terpstra, Demmers, Van Eijck en Henrar openen Vakbeurs Energie


Medeauteur van het Fit for 55 klimaatmaatregelenpakket van de Europese Commissie Diederik Samsom licht komende dinsdagochtend, tijdens de opening van Vakbeurs Energie 2021, onderdeel van de Nationale Energie Week, als digital keynote spreker dat pakket toe.
Maxime Verhagen, Doekle Terpstra, Marjolein Demmers, Steven van Eijck en Theo Henrar gaan er daarna on stage over in gesprek.

Fit for 55 geeft invulling aan de klimaatwettelijke doelstelling om voor 2030 een reductie van de netto broeikasgas-uitstoot van ten minste 55 procent ten opzichte van het niveau van 1990 te realiseren. Het programma heeft vergaande gevolgen voor vrijwel alle bedrijven en personen in Nederland. Economisch gezien biedt het ook kansen.

Weinig tijd voor aanpassingen
De verwachting is dat een groot deel van het Fit for 55 pakket al op 1 januari 2023 in werking treedt. Er is dus weinig tijd om bedrijfsprocessen aan te passen teneinde de stijgende kosten voor CO2-uitstoot te vermijden. Ter gelegenheid van de officiële opening van Vakbeurs Energie en de Nationale Energie Week op dinsdag 12 oktober, licht Samson het programma via een live verbinding toe.

Verhagen, Terpstra, Demmers, Van Eijck en Henrar
Begeleid door Rogier Elshout, volgt daarop een pittig gesprek tussen prominente vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven en maatschappij, Maxime Verhagen van Bouwend Nederland, Doekle Terpstra van Techniek Nederland, Marjolein Demmers van Natuur & Milieu, Steven van Eijck van RAI Vereniging en Theo Henrar van FME.

Nationale Energie Week en Vakbeurs Energie
De Nationale Energie Week is een cluster van zakelijke netwerk-events in het kader van de energietransitie. In de volledig gevulde Brabanthallen vinden van 12 tot en met 14 oktober Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel, PREFAB en Industrial Heat & Power plaats, met daarbij een inhoudelijk programma van zo'n 200 workshops, seminars en congressen.

Datum, tijdstip, locatie en toegang

Dinsdag 12 oktober om 10:00 uur – deuren open om 09:30 uur
Brabanthallen, Den Bosch

Gratis voor professionals: https://www.databadge.net/nrgy2021/reg/ene/

Ga terug